kapat
07.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Ruhun Gıdası


İşte kadınlar bunu ister!
What Women Want / Soundtrack

(Columbia / Sony Music)

Geçenlerde kendimizi öyle kötü, öyle tuhaf, öyle 'bet' hissettik ki, birkaç kız toplanıp 'bize ne iyi gelir' stratejisi uygulamakta bulduk çareyi. Ve pek sevdiğimiz yakışıklı jön Mel Gibson'un, pek sevmediğimiz itici-popüler hatun Helen Hunt'la filmi "Kadınlar Ne İster"e gitmeye karar verdik. Sonuç gayet başarılıydı; film boyunca tüm sinir bozukluğumuz açığa çıktı, yerli yersiz güldük, Gibson'un mus çoraplı halini de bir kenara yazdık. Ama bir sahne vardı ki, onu hiç unutmayacağız: Sevimli Mel Gibson, Sinatra eşliğinde, bir elinde şarap kadehi -kırmızı şarapla dolu elbette- dans etmektedir, şapkaları vestiyerlere isabet ettirmektedir, o esnada düşünmektedir, New York manzarasına takılmaktadır ve saire... İşte film boyu çalan o nadide müzikler şimdi piyasada. Sadece Frankie mi; Tony Bennett var, Sammy Davis var... Arada Meredith Brooks, Christina Aguilera filan da var ama olsun. (Bunlar Helen Hunt'ın seçtikleri...) Filmden sonra dedik ki; "Frank Sinatra dinleyen adamdan ne zarar gelir hayatta?"

Davidyen takvim
Craig David / Born to Do It

(Edel Records / Balet Plak)

Kanallarda rastlıyorsunuzdur; Craig David diye bir adam var, arabayı kullanan sevgilisi kavga çıkarınca sıkılıyor, atıyor kendini arabadan, trafik duruyor filan... Önce pek önemsemedik bu David'i. Sonra o meşhur "7 Days" şarkısı kulağımıza çalındı. Pek 'funky'. Ama asıl geçen gün bir konserine şahit olduk, yine kanallardan birinde, aman diyelim, ne çok hayranı varmış, 'yeni zenci ilah' olmuş bir anda Amerika'da. Şaşırdık tabii. Yalnız dikkatimiz çekti; hakikaten şarkıları canlı şahane söylüyordu, kıvrak ritim, yakışıklı siyah adam, teen-age kızlar; her şey vardı yani. Eh, bizim için sorun yok; zira "7 Days"in sözlerini beğendik. Şöyle: "Bu kızla pazartesi tanıştık, salı günü içtik, çarşamba seviştik, perşembe, cuma ve cumartesi de... Pazar günü biraz sakinleştik."

Akıllı Latin rüzgarı
Nelly Furtado / Whoa Nelly! (DreamWorks / Universal)

Albümün ismine takılmayın, bu kız meşhur olacak. Şimdiden görüyorsunuz; TV'lerde "I'm Like a Bird" diye şakıyor, el üstünde tutuluyor... Kendisi henüz 21 yaşında; ama bir nevi Sheryl Crow'luk+Lauryn Hill'lik barındırıyor bu genç yaşta. 'Kadınlar festivali' olarak da bilinen Lilith Fair'da Chrissie Hynde, Sarah McLahlan, Beth Orton ablalarıyla çalmış, çok gururlanmış, albüm teklifi almış; standart başarı öyküsü anlayacağınız... Ama tahmininiz doğru; bir Latin'lik de mevzubahis: Nelly Furtado bir Kanadalı, ama ailesi Portekiz asıllıymış. En ilginci de İngiliz sömürgelerinden birinde büyümesi. Bu yüzden en sevdiği gruplar Radiohead, Beck ve Pulp. Garip bir karışım yani. Deneyin bakalım.

Nil geliyor
Komser Şekspir / Orijinal Film Müzikleri (NR1 Müzik)

Gittiniz mi bilmem, ben gitmedim, ama bir Sinan Çetin filmi "Komser Şekspir"in müzikleri piyasada. Filmi izleyenler Ömer Özgür'ün düzenlemelerine kulak kabartmıştır zaten. Albüme Kudsi Ergüner, Volkan Yılmaz, Özcan Şenyaylar gibi usta müzisyenler de katkıda bulunmuş. Ama en önemlisi tabii Mazhar Alanson'un taze bestesi "Bir Sonsuz Yağmur Yağsa" ve albüme damgasını vuran, hani şu Özgür Kız ve "Bellona'yla, Bellona'yla" Nil Karaibrahimgil'in 'okuduğu' "Masal": "Baba, anneme söyle ben öldüm, daha parlayabilirdim söndüm, toplayabilirdim böldüm" gibisinden enteresan sözleri var. Etkileyici bir ses olduğu kesin; Nil'in mayısta çıkacak solo albümünü merakla bekliyoruz.

AYŞE DENİZ POYRAZ

adp@sabah.com.tr

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır