kapat
07.04.2001
Haber Ýndeksi
Yazarlar
Günün Ýçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarý Sayfalar
Ýstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arþiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Gerekli þeyler


ARÝF'ÝN TAKVÝMÝ
9 Nisan Pazartesi: Mimar Sinan öldü (1588). King Crimson ilk kez Londra'da sahneye çýktý (1969). Maarif Kitaphanesi'nin kuruluþu (1860).

10 Nisan Salý: Çengelli iðne Amerika'da W. Hunt tarafýndan bulundu (1849). The Beatles grubu daðýldý (1970).

11 Nisan Çarþamba: Uludað Üniversitesi kuruldu (1975).

12 Nisan Perþembe: Kozmonot Yuri Gagarin uzayda yürüdü (1961). Türk Tarihi Tetkik Cemiyeti kuruldu (1931).

13 Nisan Cuma: O. Veli Kanýk (1914) ve satranç ustasý Kasparov doðdu (1963).

14 Nisan Cumartesi: Birinci Ýmar Kongresi Ankara'da toplandý (1955). Masalcý La Fontaine öldü (1695). Kadýn Eserleri Kütüphanesi açýldý (1990).

15 Nisan Pazar: Ýnsülin bulundu (1922). Kadir Ýnanýr doðdu (1949). Aþure günü. Bu bilgiler Parantez Gazetecilik ve Yayýncýlýk Ltd. tarafýndan yayýnlanan Arif Takvimi'nden alýnmýþtýr.

Haftanýn alýntýsý
Leonardo da Vinci 1455 mayýsýnda Osmanlý Ýmparatorluðu'na bir Haliç Köprüsü projesi önerdi. Leonardo'nun saðdan sola yazýlmýþ mektubu Paris Milli Kütüphanesi'nde bulunuyor. Mektup aynen þöyle: "Ponte da Pera a Constantinopoli, largo 40 braccia, alta dall'acqua braccia 70, lungo bracia 600, cioe 400 sopra del mare, e 200 posa in terra, faciendo di se medesimo."

JACK AMCA AÞÇI OLDU
Efendim yok viski lahmacunla yenir miymiþ! Dünyanýn önemli restoran zincirlerinden biri olan TGI Friday's içinde viski olan yemek çeþitleri yapmýþ bakýn: Viskili sebzeli somon, Jack Daniel's wings adlý ananas dilimleri ve patatesle sunulan ýzgara tavuk göðüsleri, Jack Daniel's New York strip... Nasýl oluyormuþ diye bana sormayýn. Ayrýntýlý bilgi için: 0212 259 40 10.

HOÞGELDÝN ÝÞ-SANAT
"Siz hiç Carnegie Hall'da hayatýnýn en zor konserini verip ayakta alkýþlandýktan sonra evin kapýsýnýn önünde, paspasýn üzerinde kývrýlýp uyuyan bir yorumcuyla tanýþtýnýz mý?" Bu ay ilki yayýmlanan Ýþ-Sanat dergisinde yer alan Yo-Yo Ma röportajýndan bir alýntýydý bu. Dergide 'ambargo delen yetenek' olarak anýlan Gonzalo Rubalcaba'nýn, yurtdýþýnda çalmaya hazýrlanan Ametist'in, Dimitri Sitkovetski'nin röportajlarý ve müzikle ilgili daha pek çok konu yer alýyor. Derginin internetteki adresine muklaka uðrayýn: www.is-muzik.net

DKNY ÝNDÝRÝMDE
DKNY meraklýlarýna duyurulur: Her yýl merakla beklediðiniz ve uðruna pazar pazar kuyruklara girdiðiniz indirim günü tam da bugün. Umarým sabah erkenden uyanmýþsýnýzdýr. Malžm; kuyruk sabahýn erken saatlerinde baþlýyor ve önce giden kazanýyor. Ýndirim saat 10.00'da baþlayacak ve akþam 20.00'ye kadar devam edecek. Ýndirimin ne kadar olacaðý konusunda bir þey söyleyemeyeceðim. O da günün sürprizi olsun.

ASÝT OYMAYLA EBRU ETKÝSÝ
Gravür sergisi çok sýk karþýlaþtýðýmýz bir þey deðil. Bu yüzden Fatih Mika'nýn Aksanat'ta açýlan ve 21 Nisan'a kadar sürecek olan sergisini görmenizi tavsiye ederim. Mika'nýn yaptýðý gravürlerin önemli bir de özelliði var: O da kendi buluþu olan asit-oyma tekniðini kullanýyor olmasý. Böylece motiflerinin arkasýnda bir ebru etkisi yaratabiliyormuþ. Aksanat'ta etkinliklerin ardý arkasý kesilmiyor: DVD, laser-disc gösterileri, tiyatrolar, dia gösterimleri; ne isterseniz var.Ayrýntýlý bilgi için: 0212. 252 35 03.

Aslý E. Perker asliperker@yahoo.com

 
Ýstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarýna seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday Ýstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayýr. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip Ýstanbul yine yenilecek.
Ýstanbul baþarýlý olabilir ama Uluslararasý Olimpiyat Komitesi Ýstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr