kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII


 

Real sarhoşluğu çok tehlikeli


"3-2'lik skoru abartırsak, bunun rehaveti bizi hem rövanşta hem de ligde çok zor duruma sokabilir." "Para konusu özeldir. Yönetimle konuştuklarını medyaya anlatan futbolcu benim gözümde hırsızdır."

"Bu 3 maç çok kritik"
Yaklaşık 4 yıldır Türkiye'de bulunan Popescu, evindeki ilk röportajı SABAH'a verdi. Barcelona gibi dünyanın en köklü kulüplerinden birinde kaptanlık yapmış olan deneyimli yıldız, Real Madrid galibiyetini bir an önce unutmaları gerektiğini söyledi: "3-2'lik galibiyet, elbette çok önemli, ama bunu çok da abartmamalıyız. Hem rövanşı ciddiye almalıyız, hem de zafer sarhoşluğuna kapılmadan, önümüzdeki üç kritik lig sınavını firesiz geçmeliyiz. Bunları kazanırsak sıralama bile değişebilir"

"R.Madrid ucuz atlattı"
Real Madrid'in farktan kurtulduğunu ifade eden Popescu, "İlk 30 dakikada iyi oynuyorduk. Golü yiyince devre bitene kadar 15 dakika bozulduk ve o arada fark ikiye çıktı. Rakibin pozisyonu bile yoktu. İki ölü top, iki markaj hatası ve iki gol hediye ettik. Devrede bu futbolun ve sonucun bize yakışmadığını, sahaya çıkıp agresif futbolumuzu oynamamız gerektiğini konuştuk. Bunu uygulayınca da Real'i sahadan sildik" açıklamasında bulundu

"Bernabeu korkutmaz"
Barcelona formasıyla Real Madrid'e karşı birçok zorlu sınav verdiğini belirten Popescu, "Real'in 110 bin kişinin desteğiyle oynadığı Bernabeu Stadı'nın atmosferi gerçekten müthiş. Ama bu bizi korkutmaz. Çünkü bundan çok daha zor deplasmanlardan başarıyla çıktık. Örneğin Leeds... Taraftar baskısının yanında, daha ilk dakikada Suat'ın suratına dirseği patlattılar; sahada sürekli küfürlerle bizi tahrik etmeye çalıştılar. Oradan yüzümüzün akıyla çıktık ya, dünyanın her yerinde rahat rahat oynarız" diye konuştu

"Kartım pozisyon icabı"
Popescu, rövanşta oynayamayacak olduğunu hatırlattığımızda neşesini kaybediyor: "Cezalı olduğum için gerçekten çok üzgünüm. Ama benim gördüğüm kartlar, hakeme itiraz ya da rakibe gereksiz yere sertlikten dolayı değildir. Bunların hepsi pozisyon gereğidir. Real Madrid maçında kart gördüğüm o atakta Luis Figo'yu düşürmesem üçüncü golü yiyebilirdik. İyi yaptığıma inanıyorum."

"Ben hırsız değilim"
Popescu, dün SABAH'ta çıkan "Yönetim Popescu ile 2.5 milyon dolarlık yıllık maliyetini aşağı çekmek için masaya oturacak" haberi hakkında, "Para konusunu medyanın önünde konuşmam. Bu, bizim aile problemimiz. Konuşulanlar, aile içinde kalır. Biz futbolcular yönetimle bir sorunumuz varsa oturur onlarla görüşürüz. Bunları basına sızdıran futbolcu varsa, benim gözümde hırsızdır" yorumunu yaptı.

Şampiyonluktan emin
Ligde şampiyonluğu için Fenerbahçe kadar iddialı olduklarını kaydeden Popescu, "Bütün maçlarımızı kazanırsak zaten şampiyon oluruz. Benim şampiyonluktan yana hiçbir şüphem yok. Arkadaşlarım da buna inanıyor. Sezon sonu ipi biz göğüslüyeceğiz" dedi. Popescu, Lucescu için de şunları söyledi: "Lucescu'nun başarılı mı, başarısız mı olduğunu tartışmak cahillik olur. Başarısı ortada. "

Dikkat et Fatih!
FATİH, Real Madrid maçında harikaydı. Ama Cuma günkü idmanda onu biraz havalanmış gördüm. Çok sevdiğim için onunla konuştum. "Daha çok çalışıp istikrar sağlamalısın" diye uyardım. Allah ona kuvvet, yetenek vermiş. Ona düşen yalnız çalışmak. Bunu Fatih Terim ve Hagi de kendisine defalarca söylemişti.

En iyi hakem Tokat
HAKEMLER Collina'yı örnek almalı. Real maçında sert bir hareket yaptım. Gülerek yanıma geldi; bana ismimle hitap edip "Daha dikkatli ol" diye uyardı. Biraz sonra, aynı sıcak yaklaşımı Hasan'a da gösterdi. Türkiye'de bunu yalnız Metin Tokat yapıyor. Futbolcuyu hemen kaybetmek yerine, önce iyi bir diyalog kurup onu kazanmaya çalışıyor.

Hagi bunalımda
YILLARINI verdiği futbolu 2 ay sonra bırakacağını bilmek Hagi'yi strese, hatta bunalıma soktu. İnsanlar ona yardımcı olmalı. G.Birliği maçında hakem onu atmayı kafasına koyup sahaya çıkmıştı. Hagi o gün melek olsa yine kırmızı kart görecekti. Erol Ersoy onu çok tahrik etti. Hagi de hislerini dışarıya vurdu.

Takviye gerekecek
OKAN ve Emre çok iyi futbolcular. İnter ile anlaşıp anlaşmadıklarını bilmiyorum. İtalya Ligi çok zordur. Ama ikisi de öyle yetenekli ki, giderlerse orada da direkt oynarlar. Yokluklarının hissedilmemesi mümkün değil. Sanırım, yönetim onlar giderse yeni transferler yapacaktır.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır