kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

KISA KISA KISA


İçişleri Bakanı: Sıkıntıların sokakta çözülmesi mümkün değil
İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin sokakta çözülmesinin mümkün olmadığını söyledi. Ülkeyi kaosa sürüklemek isteyenleri halkın yakından izlediğini kaydeden Tantan, "Bu sıkıntılardan millet olarak çıkmak zorundayız. Hiçbir kimseden, yerden destek beklememeliyiz" diye konuştu.

Çalışma Bakanı: Ya adam gibi yönetelim, ya da gidelim
Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan, Türkiye'yi bu duruma, yıllardır süren günü kurtarma ve popülist politikaların getirdiğini söyledi. Sorunların çözümünün, doğru yönetim anlayışıyla mümkün olabileceğini belirten Okuyan, ""Siyasiler, yani bizler oy hesabı yapmamalıyız. Ya bu devleti adam gibi yönetmeliyiz ya da gidip evimizde oturmalıyız" diye konuştu.

Sezer'in uçağı Hava Kuvvetleri'nin malı çıktı
Maliye Bakanlığı, ekonomik kriz öncesinde Çankaya Köşkü'nün satıp yenisini almaya hazırlandığı, GAP uçağı ile ilgili önemli bir hatayı düzeltti. Konuyla ilgili yazışmalardan sonra Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı'nı uyararak, uçağın sahibinin Hava Kuvvetleri Komutanlığı olduğunu, satışın da komutanlığın izniyle yapılabileceğini bildirdi. Bakanlık, konuyla ilgili olarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı da bilgilendirdi. Bu gelişme üzerine Cumhurbaşkanı Sezer, uçağın Türk Hava Kuvvetlerine devredilmesini istedi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da uçağı, 26 Mart 2001 günü Cumhurbaşkanlığı'ndan teslim aldı.

Selçuk: Cumhursuz Cumhuriyetiz
Yargtay Başkanı Sami Selçuk, devletin bazılarının devleti değil herkesin olduğunu belirterek "Türkiye cumhursuz Cumhuriyet'i yaşıyor" dedi. Batman Barosu'nca düzenlenen "Demokrasi, Düşünce Özgürlüğü ve Hukuk Devleti" konulu konferansta konuşan Selçuk, "Devlet, bazılarının devleti değil, hepimizin devletidir. Yapılacak iş, bireyi öne çıkaran çoğulcu demokrasi anayasasını oluşturmaktır. Türkiye cumhursuz bir Cumhuriyeti yaşıyor."

Kültür Bakanlığı'ndan Ermeni iddialarına CD'li cevap
Kültür Bakanlığı, Ermeni Soykırımı iddialarına ilişkin tarihi gerçeklikleri ortaya koymak amacıyla "Ermeni Sorunu-İddialar ve Gerçekler" isimli CD Rom hazırladı. Türkçe, İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde hazırlanan, tanıtım ve başvuru kaynağıniteliğindeki CD Rom sayesinde, dünya kamuoyuna tarihsel gerçeklikler aktarılacak.

MHP'li Bekir Ongun: TBMM personeli dışında kimseye yemek verilmesin
MHP Aydın Milletvekili Bekir Ongun, TBMM Başkanlığı'na başvurarak, personel dışında, milletvekilleri dahil hiç kimseye yemek verilmemesini istedi. Ongun dilekçesinde, basında, milletvekillerinin Meclis'te yemek ücretlerinin düşük olduğuna dair haberler yer aldığını hatırlatarak "Bu türlü haberler, TBMM'nin itibarını zedeliyor" dedi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır