kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Emekli paşadan kriz yorumu


28 ŞUBAT sürecinin öne çıkan isimlerinden emekli Orgeneral Kemal Yavuz, yaşanan ekonomik krizi değerlendirirken "Türkiye'de cenaze levazımcıları geldi.
Çökmekte olan şirketleri toparlayıp satmak için geldiler" uyarısı yaptı. Yavuz, Hulki Cevizoğlu'nun ATV'de yayınlanan Ceviz Kabuğu programına telefonla katıldı. Yavuz, konuşmasında şöyle dedi:

*Türkiye'de hiçbir devlet kurumu diz çökmek istemez Ama diz çöktürülür. Türkiye'de cenaze levazımcıları geldi. Çökmekte olan şirketleri toparlayıp satmak için geldiler. Uyanık olmakta yarar var. Türkiye geniş imkanları olan bir ülke. Yüksek enerjisi olan bir toplumu olan ülke ABD'de olan değerlendirmede gelecek 20 sene içerisinde en büyük pazar olarak değerlendirilmişti. Otoritenin zaaf içinde bulunduğu bir ülkede her türlü tedbirlerde bulunulacak.

*Türkiye dışarıdan da kötü görünüyor. Öncelikle siyasal krizle karşı karşıyayız. Ekonomik krizi çözmek için önce siyasal krizin çözülmesi gerekir. Başarısız olmuş hükümetin giderek, yerine halka tekrar güven kazandıracak yeni bir hükümete her şeyden önce ihtiyaç var. Halk artık yıkanların yeniden yapabileceğine inanmıyor. Böyle bir çözüm Türkiye'deki Parlamenter yönetimin de tek çaresidir. Çünkü, halkımız bunun faturasını demokrasiye çıkarıyor. "Hükümetin alternatifi yok" demek anlamsız bir laf. Demokrasilerde çare tükenmez.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır