kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

 


Çekirge

F.Bahçe, büyük hayâl kırıklığı yaşadı. Gerek sahaya çıkan kadro, gerekse futboluyla. En başta şunu söylemek lazım: Ogün ve Andersson 2. yarıda oyuna girebiliyorsa, neden baştan oynatılmadılar? Baliç son 15 dakika sahaya alınıyor. Baliç oynamayacaksa hiç oynatma. Ama oynatacaksan da baştan oynat. Yani en azından F.Bahçe böyle bir kadro ile sahaya çıktığı zaman rakibine ürkeklik verir.

Ancak ilk yarıda öyle bir orta saha vardı ki, evlere şenlik. Johnson kesici, fazla bir özelliği yok ama görevini yapıyor. Golünü de attı. Yanında Lazetiç var. Ama var mı, yok mu belli değil. Eskisi gibi de koşamıyor. Serhat'ta büyük düşüş var. Ali Güneş geçen hafta 2 gol attı ama dün depar atacak hali yoktu. Bu nasıl Fener'dir böyle?

F.Bahçe maçın başında golü buluyor, ardından fevkalade kötü bir gol yiyor. Bunun dışında F.Bahçe'nin ilk yarıda tek bir atağı var. O da Celil'in ortasında Revivo'nun üç metreden direğe vurdurduğu top. Ama Denizlispor ilk yarıda oyunun hakimiydi. Çünkü topu daha iyi kullandı, daha iyi akın yaptı ve topa sahip oldu.

Denizli tarihi farkı kaçırdı
F.Bahçe ancak 2. devrede Ogün ve Andersson girince oyunda dengeyi kurabildi. Ama F.Bahçe beraberliği kurtarmak için şuursuzca ileri çıktığında Denizlispor'a inanılmaz gol pozisyonları verdi. Denizlispor ikinci yarı öyle goller kaçırdı ki, olacak şey değil. İkiye bir çabuk geldiler ama son pası veya son şutu iyi vuramadılar. Vursalar tarihi bir galibiyet alacaklar. Denizlispor bu maçı şansınını yardımıyla değil bileğinin hakkıyla kazandı. Biraz da heyecanlanmasa, rahat olsa, kendine güvense çok daha farklı kazanabilirdi.

F.Bahçe 2. yarıda biraz da Denizli'nin telaşından, baskılı oynar gibi göründü. Yani F.Bahçe'nin nasıl oynadığı belli değil. Takımı idare edebilecek iki oyun kurucunun biri sağda, biri solda oynuyor. Birisi Rapajc. Peki ne yapar bu adam? Orada duracak, topu önüne alıp orta yapacak. Revivo da öyle... Ne zaman ortaya gidiyorlar, F.Bahçe futbol oynuyor.

F.Bahçe bu futboluyla ligi nasıl götürecek anlamak mümkün değil. F.Bahçe 2. yarı kenar toplarda Andersson'la gol aradı. Ancak böyle gol bulabilirdi, yani futboluyla değil. Defans hep rakip topu aldıktan sonra müdahale etmek istedi ama yapamadı. Rakibe bol pozisyon verdiler.

İşte böyle bir F.Bahçe vardı sahada. Bunları yenildiği için söylemiyorum. Bundan evvel de sık sık yazdık aynı şeyleri. "Sahada organizasyon yok, paslaşma yok. Defans gedik veriyor. Bunlar ihtardır" dedik ama Çekirge 2 deplasmanı şansıyla atlattı. 3. deplasmanda ise sıçrayamadı.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır