kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Sırayı bol bulunca!


İstanbul'un bir çok okulunda sıra yetersizliğinden öğrenciler 4'er kişi otururken, Yeni Levent Lisesi'nin müdürü yenileriyle değiştirdiği eski sıraları okulun bahçesinde çürümeye terk etti...
Yaşanan son ekonomik kriz nedeniyle iyice yoksullaşan işçi, memur ve esnaf kesimleri Türkiye'nin her yerinde sokağa çıkıp feryat ederken, Yeni Levent'te tam bir israf yaşanıyor. Yaklaşık 3 ay önce okul sıralarını yenileriyle değiştiren Yeni Levent Lisesi yönetimi, eski sıraları verecek bir kurum bulamadığı gerekçesiyle okul bahçesinde çürümeye terk etti. Duvar dibine yığılan yüzlerce sıra ve masanın tümünün sağlam ve kullanılabilir olduğunu belirten semt sakinleri, "Bu sıralar İstanbul'daki ya da ihtiyaç duyulan başka bir ildeki okula verilebilir. Bu işi başarmak bu kadar mı zor! Vergilerimizle alınan sıralar birer milli servet. Ancak kimse kıymetini bilmiyor. Bu kadar vurdumduymazlık olmaz" diyor.

"ÇARPIKLIK SONA ERSİN"
İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'i bu çarpıklığa el koymaya çağıran bazı veliler ise, "İstanbul'da malzeme yetersizliğinden öğretime açılamayan okullar var. Yüzlerce sınıfta öğrenciler sıra yetersizliği nedeniyle 4'er kişi oturmak zorunda kalıyor. Bir tarafta bu sıkıntılar yaşanırken, okul müdürünün 3 aydır sıraları yağmurun, tozun, toprağın altında çürümeye terk etmesi inanılır gibi değil. Çarpıklık bir an önce ortadan kaldırılsın" diye konuşuyor.

OKTAY APAYDIN

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır