kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Kraliyet ailesini karıştıran kontes


Wessex Kontesi Sophie'nin gizlice kayda alınan sözleri gazetede yayınlanınca kıyamet koptu. Kraliçe, ailesini acil toplantıya çağırdı
İngiliz tabloid basını, Leydi Diana'dan sonra kendilerine satış rekorları kırdıracak yeni bir malzeme buldu: Kraliçe Elizabeth'in küçük gelini Sophie... Wessex Kontesi Sophie'nin, kendisini Arap şeyhi kılığına sokan News Of the World gazetesi muhabirine, Kraliyet hakkında söylediği sözler hafta sonu birçok gazetede yine manşetti.

Gazetelere sızan haberlere göre Sophie, sözlerinin kayda alındığından habersiz, Başbakan Tony Blair, eşi Cherie, Ana Kraliçe ve birçok üst düzey siyasi hakkında çirkin yakıştırmalarda bulundu. Ana Kraliçe'den sürekli "ihtiyar kadın" diye söz eden Sophie, "Prens Charles ve Camilla, o ihtiyarın ölmesini bekliyor" diyor. Sophie, Cherie Blair'in giyim tarzı ve fiziği içinse "korkunç korkunç" şeklinde konuşuyor. Olay kontes, Başbakan Blair'i de "fazlasıyla Cumhurbaşkanı" sözleriyle eleştiriyor.

Haberi patlatan News of the World gazetesi, bugünkü baskısında, halkla ilişkiler firması bulunan Sophie'nin iş ortağı Murray Harkin'in "uyuşturucu geçmişi" ile ilgili çarpıcı açıklamalara yer vereceğini duyurdu. Kayıtlara göre Sophie odadan çıktığı bir sırada 35 yaşındaki ortağı Harkin, uyuşturucuyla ilgili geçmişini "ballandıra ballandıra" anlatıyor. Harkin'in de Kraliyet hakkında ağır sözler sarfettiği belirtiliyor.

KRALİYETTE ACİL TOPLANTI
News of the World gazetesinin elindeki gizli bant kayıtlarının ortaya çıkması üzerine İngiliz Kraliyet ailesi bu haftayı bir dizi toplantı yaparak geçirdi. Hafta içinde Kraliçe Elizabeth'in özel sekreteri, Sophie ve kocası Prens Edward'ı evlerinde ziyaret etti. Bu görüşmede Sophie'ye 'Kraliyet'in daha fazla zarar görmemesi için işinden ayrılması ve kendini hayır işlerine adaması" önerildi. Sophie'nin ise bunu "Söz konusu değil. Yıllarca uğraşarak kazandığım başarılı kariyerimi bırakıp davetlerde gezemem"diyerek reddettiği kaydedildi. Bunun üzerine Kraliçe Elizabeth hafta sonunda Windsor Kalesi'nde tüm aile fertlerini topladı.

Prens Charles'tan uyarı: Sonu gözyaşıyla bitecek
KONTES Sophie ve film yapımcısı eşi Prens Edward, Kraliyet görevleriyle iş ilişkilerini karıştırdıkları yönünde yoğun eleştiri alıyor. Birçok siyasi ve halkın bir kesimi, çıktıkları yurt dışı resmi ziyaretlerinde kendi şirketleri için iş bağlantıları yapmaları nedeniyle Kraliyet'in imajını zedelediklerini düşünüyor. Prens Charles, Sophie'nin unvanını kullanarak Rover marka otomobillerin tanıtımını üstlenmesi konusunda "Sonu gözyaşıyla bitecek" diyerek uyarıda bulunmuştu. Kraliyet'e yakın çevreler, Kraliçe'nin oğlu ve gelinin yurt dışı ziyaretlerine kısıtlama getirmeyi düşündüğünü söylüyor.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır