kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Rum lobisinden


"Adalar" tasarısı ABD'deki Rum lobisi "Ege Adaları Türkler'e ait değildir" tasarısı çıkartmaya çabalıyor
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu'nun ziyaretiyle birlikte Türk-Yunan ilişkilerinde yumuşama yaşandığı şu günlerde Amerika'daki Rum lobisi, Kongre'den, Ege Adaları'nın Yunanistan'a ait olduğu yolunda bir karar tasarısı çıkartmaya çalışıyor.

Tasarı'da, Ege'deki 12 Ada'nın ve Kardak dahil diğer adacıkların Yunanistan'ın egemenliğinde olduğu vurgulanıyor ve Türkiye'nin adalar ve Ege'deki kıta sahanlığı konularındaki itirazları için Hollanda'nın Lahey kentindeki Uluslararası Adalet Divanı'na başvurması öneriliyor.

SOYKIRIM TASARISI
Rum lobisinin oluşturduğu Amerikan Helenik Enstitüsü adlı grubun çabaları sonucu hazırlanan tasarı Demokrat Parti New Jersey milletvekili Robert Andrews tarafından Temsilciler Meclisi Başkanlığı'na verildi. Tasarının altında 10 milletvekilinin imzası bulunuyor. Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu'nda görüşülecek olan tasarı kabul edilirse Genel Kurul'a sevk edilecek.

Bu arada Maryland eyaleti senatosunun ardından eyaletin Temsilciler Meclisi 24 Nisan'ın sözde Ermeni soykırımını anma günü olarak tanınmasını öngören tasarıyı kısaltarak ve hafifleterek onayladı. Senato ve Temsilciler Meclisi tarafından kabul edilen metinler birbirinden farklı olduğu için, iki tarafın oluşturacağı uzlaşma komitesi yarın akşamdan önce tasarıları tek metne indirerek valinin onayına sunacak.

Savaş SÜZAL

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır