kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Aklımı seveyim


Avustralyalı doktor Nitschke; Hollanda'nın ötenaziyi yasallaştırması üzerine bu ülke bandıralı bir gemiyle, Sydney açıklarında demirli "yüzer ötenazi kliniği" kuruyor
Ölüm meleği olarak tanınan Avustralya'lı doktor Philip Nitschke, Hollanda'da parlamentonun ötenaziyi yasallaştırmasından yararlanarak, ötenazinin yasak olduğu Avustralya'da ötenazi kliniği açmaya hazırlanıyor. Hollanda senatosunun bu hafta salı günü yapacağı oturumunda ötenazi, büyük olasılıkla yasallaşacak. Ve doktor Nitschke de Hollanda bandıralı bir gemiyle Avustralya'nın yolunu tutacak. Sydney yakınlarındaki uluslararası sularda demirleyecek bu gemide ötenazi kliniği kuracak olan doktor, Avustralya yasalarından etkilenmeden ötenazi yapabilecek. Hollanda parlamentosu ötenaziye izin veren yasayı geçen yıl Aralık ayında kabul etti. Yasanın yürürlüğe girmesi için Senato'nun onayı gerekiyor.

AVUSTRALYA HALKI İSTİYOR
Nitschke, 18 ayda 200'den fazla Avustralyalı'nın ötenazi için başvurduğunu belirterek, "Kliniğimiz hiçbir yasal engelle karşılaşmadan faaliyetlerini sürdürecek" diye konuştu. Avustralya'da yapılan bir ankete göre halkın yüzde 79.9'u ötenaziye destek veriyor. Nitschke, ötenazinin Avustralya'da serbest olduğu 1996-1997 yıllarında 4 hastasını ölüme gönderdi.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır