kapat
08.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

banner

Dünyadan
Spor

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Korkudan altını ıslattı


Batı Şeria'da 'düşmanlarına' taş atan küçük Filistinli İsrail Ramboları tarafından yakalanınca çişini tutamadı
İsrail güvenlik güçlerinin İslami Cihat militanlarına yönelik üst üste düzenlediği suikastleri protesto eden Filistinliler, Batı Şeria'daki Ramallah kentinde Cuma namazı sonrasında polisle çarpıştı. Göstericiler arasında polise taş atan Filistinli bir çocuk da vardı. Fakat çocuk İsrailli güvenlik güçleri tarafından yakalanınca büyük bir korkuya kapıldı ve altını ıslattı. Adı belirlenemeyen ve 11 yaşlarında olduğu tahmin edilen çocuk, yaka paça götürülürken gözlerinde dehşet ve korku vardı.

33 FİLİSTİNLİ YARALANDI
Ramallah, Batı Şeria ve Gazze'deki çatışmalarda toplam 33 Filistinli yaralandı. Beytüllahim kenti girişindeki Yahudiler için kutsal Rachel yatırı yakında gösteri yapan 70 kadar Filistinli'ye İsrail askerleri plastik mermilerle ateş açtı. İsrail ordusu, Netzarim Yahudi yerleşim birimi yakınlarında bulunan Arafat'ın muhafız birliğine ait iki binayı yıktı.

Onunki dehşet anı tepkisi
Psikolog Nur Yaycıoğlu Filistinli çocuğun İsrail 'Ramboları' tarafından yakalandığı anda korkudan çişini tutamamasını, "Fobik reaksiyon" olarak değerlendirdi. Yaycıoğlu'na göre, bu durum kontrolün kaybedildiği büyük korku anlarında meydana geliyor. Çişini tutamama hali en çok ani korku sonrasında görülüyor. Çünkü insan bünyesi korkuya psikomatik cevaplar veriyor. Vücudu kontrol altında tutan organlar ve ruhsal yapı bu anlarda işlevini yitirip anlık bilinç kaybı görülüyor. Vücut normalin dışına çıkıyor ve çiş kaçırma o anda meydana geliyor.

 
İstanbul 2008 Olimpiyat Oyunlarına seçilebilicek mi?

Kesinlikle Evet. En güçlü aday İstanbul ve bu sefer seçilecek.
Hayır. Rakip ülkeler daha üstün özelliklere sahip İstanbul yine yenilecek.
İstanbul başarılı olabilir ama Uluslararası Olimpiyat Komitesi İstanbul'u seçmeyecek.

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır