kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Garildi
 

Teşvikiye'ye tünel


Başkan Sarıgül'ün gerçekleştireceği projeyle araçlar Teşvikiye Camii önünde yer altına girip Nişantaşı ışıklardan çıkacak. Böylece Topağacı-Maçka trafiği rahatlayacak
GÖREVE geldiği günden bu yana çok sayıda "ilk"e imza atan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül bu kez trafikte rahatlama sağlayacak projeyi hayata geçiriyor. Şişli Belediyesi'nin Büyükşehir'le koordineli olarak gerçekleştireceği proje ile Teşvikiye Caddesi'nin altına 266 metre uzunluğunda tünel yapılacak. Maçka yönünden gelen araçlar Teşvikiye Caddesi başında yer altına girip Nişantaşı ışıklardan çıkacak. Böylelikle Topağacı yönünden gelen araçlar Teşvikiye trafiğiyle kesişmeden Maçka yönüne gidecek. Topağacı'ndan Nişantaşı'na, Maçka'dan Taksim ve Dolmabahçe'ye gidecek araçlar için caddede tek şerit bırakılacak.

GÖRÜNÜM DEĞİŞECEK
Tünel projesiyle ilgili tüm hazırlıkların tamamlandığını söyleyen Sarıgül, "Proje, ilgili birimlerin onay vermesinden hemen sonra hayata geçirilecek. Trafikte rahatlama sağlanacağı gibi Teşvikiye Caddesi'nin görünümü ve düzeni de değişecek. Cadde, Batı ülkelerinde olduğu gibi yeşillendirilip yayalaştırılacak. Üzerinde şık kafeler yer alacak" diyor. Caddenin yeni bir dinamizm kazanacağının altını çizen Sarıgül şunları söylüyor: "Teşvikiye şimdikinden daha rahat, daha konforlu ve çok daha modern hale gelecek."

ŞENOL BAŞTAKAR

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır