kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Finansbank

 

Akbank'a 100 milyon dolarlık kredi


Akbank, yurtdışı piyasalara kredi kartı alacaklarına dayalı menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi. Banka bu krediyi reel sektöre kullandıracağını açıkladı
Bankacılar ve reel sektör aralarındaki "faiz" sorununa çözüm ararken Akbank'tan iş dünyasını sevindiren olumlu bir haber geldi. Banka kredi kartı alacaklarına dayalı olarak yurtdışında 100 milyon dolarlık menkul kıymet ihracı gerçekleştirdi. Akbank Genel Müdür Zafer Kurtul, vadesi 7 yıl olan söz konusu kredinin "reel sektörün desteklenmesi için kullanılacağını" söyledi.

19 Şubat'ta patlayan ekonomik krizin ardından 350 milyon dolarlık sendikasyon kredisi ile piyasalara moral veren Garanti Bankası'nın ardından Akbank da Türk bankalarının yurtdışında borçlanma kapasitelerinin halen devam ettiğini gösterdi. Akbank'ın 100 milyon dolar değerindeki ihracı Bank of America aracılığı ve MBIA Sigorta Şirketi garantisi ile gerçekleştirildi. "Yapılan işlem ekonomimizin içinde bulunduğu koşullarda bir Türk bankasının en uygun şartlarda ve vade yapısında yurtdışından borçlanabildiğinin göstermesi bakımından çok önemlidir" diyen Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul, alınan 100 milyon doların reel sektörün desteklendirilmesi için kullanılacağını ifade ederek sanayiciye de müjde verdi.

YENİ KREDİ ARAYIŞI
Türkiye'nin zor bir süreçten geçtiğini kaydeden Kurtul, önümüzdeki dönemde reel sektörün faydalandırılması amacı ile yurtdışından kredi arayışlarını sürdüreceklerini de bildirdi. Kurtul, Akbank'ın şu ana kadar herhangi bir Türk bankasının uluslararası derecelendirme kuruluşlarından aldığı en yüksek notları alan tek banka olduğunu da kaydetti. Akbank'ın söz konusu kredi işlemi Mastercard, Visa, American Express kredi kartları alacaklarının seküritizasyonuyla gerçekleştirildi. Vadesi 7 yıl olan kredinin notları S&P'den AAA, Moody's'ten ise Aaa yatırım notları ile derecelendirildi. Anımsanacağı üzere 19 Şubat'ta patlayan krizin ardından Türkiye'nin uzun vadeli kredi notunu Standard and Poors B, Moody's ise B1 olarak belirlemişti.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır