kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

KISA KISA KISA


Hareketsizlik şeker yapıyor
Harvard Üniversitesi doktorları tv karşısında hareketsiz zaman geçirenlerin şeker hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğunu belirledi. Archieves of Internal Medicine dergisinin son sayısında çıkan araştırma için doktorlar 10 yıllık bir sürede yaşları 40 ile 75 arasında değişen 38 bin erkeği inceledi. Günün 3 ile 5 saatini tv karşısında geçiren, alkol, sigara ve yağlı yiyecekleri bol tüketen erkekler şekere yakalanıyor.

Bebeklerde kan basıncı
Amerikan Kalp Vakfı'nın yaptığı bir araştırmada ileri yaşta anne olanların çocuklarında kan basıncının daha yüksek olduğu belirlendi. Doktorlar, bu çocukların ilerleyen yaşlarda kalp ve atardamarlarında sorunlar yaşama ihtimalinin yüksekliğine dikkat çekti. Doktorlar, kadınların hormonlarının zamanla yıprandığını, geç doğum yapanların çocuklarının kan basıncında gençlere göre 5 kat fark olduğunu belirtti.

Mandela'ya bomba
Güney Afrika'nın eski Devlet Başkanı Nelson Mandela'nın dün konuşma yapacağı alana bomba bırakıldı. Ülkenin Doğusundaki Elizabeth Limanı'nda gitar çantası içinde bulunan bomba, uzmanlarca imha edildi. Yetkililer, Nelson Mandela'nın programının iptal edilip edilmeyeceği konusunda henüz hiçbir açıklama yapmadı.

Uçak düştü ölen yok
ABD'nin Teksas eyaletinde, içinde 22 kişinin bulunduğu iki motorlu bir uçak düştü. Uçağın, eyaletin doğusundaki Decatur bölgesinde düştüğü, 6 kişinin helikopterle hastaneye taşındığı bildirildi. Ölen kimsenin olmadığı kazada yaralananların sayısı hakkında kesin bilgi verilmedi. Dallas'taki televizyon kanalları, kazanın TSİ 20:30'da, küçük bir havaalanı yakınlarında meydana geldiğini bildirdiler.

Bankerin kayıp cesedi bulundu
Ünlü İtalyan banker Enrico Cuccia'nın 15 Martta çalınan naaşı Torino yakınlarında bir samanlıkta bulundu. İtalyan polisi naaşı çalanların profesyonel olmadığını ve arka arkaya yaptığı hataların yakalanmalarını kolaylaştırdığını açıkladı. Nebbaşların şu ana kadar 1'i yakalandı. Nebbaş, son olarak Cuccia tarafından kurulan Mediobanca'yı arayarak 5 milyon dolar fidye istedi. Polis bu telefonla suçlunun yerini tespit ederek tutukladı.

İnsan eti satarken yakalandılar
Moldova'da insan eti satan 2 kadın tutuklandı. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre başkent Kişinev'deki bir kasabın önünde tezgah kuran 2 kadın, plastik torbalar içinde et satıyordu. Bir ihbar üzerine etlere tahlil yaptıran Bakanlık yetkilileri, sonuç karşısında şok geçirdi: kilolarca et, insan etiydi! 2 kadın, etleri bir devlet hastanesinden aldıklarını itiraf etti.

Türkiye'deki kriz Atina'ya yaradı
Yunan Eleftherotypia gazetesi "Yunanistan'ın silahlanma harcamalarını kısıtlamasının iki nedeni var: Türkiye'nin ekonomik durumu ile Yunanistan'daki sosyal yapılanmanın AB ülkeleri standartlarının gerisinde kalması..." yorumunu yaptı. Gazete, dünkü manşetinde "Yunanistan'a Türkiye yardımı" ifadesini kullandı. Gazetenin baş makalesinde "Türkiye'deki ekonomik kriz yeni bir Türk-Yunan gerginliği olasılığını oldukça düşürdüğü gibi; Türk-Yunan yakınlaşmasını daha da zorunlu kıldı" yorumu dikkati çekti. Gazete deprem felaketlerinden hemen sonra başlayan yakınlaşma süreci çerçevesinde Türk ve Yunan halklarının refahı için her iki tarafın hükümetlerine "silahlanma yarışını dondurmaları" çağrısını yineledi ve Türkiye ile Yunanistan'ın "Aynı kaderi paylaştığına" dikkat çekti. Yunanistan 8 milyar dolar tasarruf amacıyla 60 adet 4'üncü kuşak Eurofighter savaş uçağı ile 250 adet tankın satın alımını ertelemeye karar vermişti.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır