kapat
01.04.2001
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi

Kangurum

Dünyadan
Spor

Limasollu

Magazin
Astroloji

Para Durumu
Hava Durumu

Bizim City
Sizinkiler

Sarı Sayfalar
İstanbul

Cumartesi Eki
Pazar Eki

Künye
E-Posta
Reklam
Arşiv

A T V

Win-Türkçe
ASCII

Turk.Net

 

Bu kızı niye koruyoruz?


Chelsea'nin koruma sayısı Amerika'da polemik konusu oldu. Bulvar gazeteleri "6 korumaya bizim vergilerimizden ayda 36 milyar veriliyor" diye isyan ediyor
Eski Başkan Bill Clinton'ın 19 yaşındaki kızı Chelsea'nin "koruma faturası" rahatsızlık yarattı. Birçok gazete, "vatandaş" Chelsea'yi okulda, tatilde ve attığı her adımda izleyen Gizli Servis'e bağlı 6 korumayı sayıca "gereksiz" buluyor. Görevi yalnızca başkanlar ve ailelerini korumak olan Gizli Servis ajanların her birinin yıllık maaşı 70 bin dolar civarında... Bulvar basını birçok kişinin ayda 5 milyar 800 milyon lira maaş ödenen bu adamların sayıca azaltılmasını savunduğuna dikkat çekti.

23 AJAN KORUYORDU
Clinton, görevden ayrılmadan kısa süre önce aldığı bir kararla Chelsea'nin, okulu bitinceye kadar bu "minik ordu" tarafından korunmasını sağladı. 1999 yılında piyasaya çıkan "Bill ve Hillary: Evlilik" adlı kitapta da Chelsea'nin koruma sayısı ve bunların masraflarının Beyaz Saray'da birçok kez tartışma konusu olduğu belirtiliyor.

Kitabın yazarı Christopher Andersen "Chelsea'nin etrafındaki koruma kalkanı özellikle okuduğu Standford Üniversitesi'nde 4 katına çıkıyordu. Chelsea'yi çoğu genç yüzler arasından seçilen en az 23 Gizli Servis ajanı koruyor" diyor.

New York Post gazetesi, ise "Bu 23 korumanın geçen yıl vergi veren halka yıllık faturasının 1 milyon 610 bin dolar" olduğunu yazdı. Bu rakama masraflar dahil değil.

 
Sabahonline'nın değişen tasarımını nasıl buldunuz?

Eskisine göre çok beğendim
Eskisi daha iyiydi
Farketmez

 

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır