kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
KISA KISA KISA

Gebze Belediyesi gözaltında
GEBZE Belediyesi'nin açtığı bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle başlatılan soruşturma kapsamında, 4 firmanın 14 yöneticisi dün İstanbul'da gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen mülkiye müfettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusunda başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul DGM'nin talimatı üzerine gözaltına alınan zanlıların sorgusu sürüyor. Salih AYDIN

Aytekin zehirli varilleri toplatıyor
ÇEVRE Bakanı Fevzi Aytekin Sinop'un Soğuksu yöresinde bir depoda bulunan 127 zehirli varilin imha edilmesi için "İzaydaş" adlı özel firma ile temasa geçti. Firma varilleri kendi tesislerinde yakarak imha edeceğini açıkladı.

Kıvrıkoğlu bugün Pakistan'a gidiyor
GENELKURMAY Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu, 4 günlük resmi bir ziyaret için bugün Pakistan'a gidiyor. Kıvrıkoğlu, eşi ve 7 üst düzey askeri yetkilinin de katılacağı gezi sırasında Pakistan'ın Milli Günü törenlerine katılacak.

Akit yazarIna DGM soruşturması
ANKARA DGM Savcısı Nuh Mete Yüksel, Rus uçağını Medine'ye kaçıran Çeçen hava korsanlarını pasif davranmakla suçlayan ve uçağın Moskova semalarında yolcularla birlikte havaya uçurulması gerektiğini savunan Akit Gazetesi yazarı Abdurrahim Karakoç hakkında soruşturma başlattı.Akit Gazetesi'nin önceki günkü sayısında Abdurrahim Karakoç'un köşesinde yayınlanan "Uçak kaçırmak suç mu?" başlıklı yazıyı inceleyen Savcı Yüksel, yayın yoluyla, "Suça açıkca tahrik" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" eylemlerinin işlendiğini belirledi. Karakoç hakkında TCK'nin 311. maddesinde yer alan ve 6 yıla kadar hapis cezasını öngören "Kanunun suç işlenmesini yayın yoluyla tahrik" suçu ile TCK'nın 312. maddesinde yer alan ve 3 yıla kadar hapis cezasını öngören "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan başlatılan soruşturma sonucunda dava açılırsa, toplam 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenecek.

Demirel: Ortadoğu'da barışın tek çıkışı masadır
9. CumhurbaŞkanI Süleyman Demirel, Uluslararası Araştırmalar Komisyonu'nun çalışmalarına katılmak üzere İsrail'e gitti. Demirel, gezisi öncesi yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bütün problemli yerleri gezeceğiz. Bu işin çıkışı masadır. Masadan başka bir yol yok. Hep tavsiye ediyoruz, masaya giden yollar dikenli ve şiddet dolu."

Fatih Üniversitesi için Bahçeli'den destek istediler
MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, YÖK tarafından gelecek öğretim yılında öğrenci alımı durdurulan Fatih Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti ile bazı öğretim üyelerini kabul etti. Mütevelli Heyet Başkanı Şerif Ali Tekalan, karar tebliğ edilmediği için, yargıya başvurmalarının geciktirildiğini iddia etti.

DYP Ulusal Programı reddetti: Muhalefetin görüşü alınmadı
DYP Grup Başkanvekili Ali Rıza Gönül, AB programının "ulusal" olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi. Gönül, "Adına ulusal denilen bir program hazırlanırken, muhalefetin görüşleri alınamaz mıydı? Bu bir ulusal uzlaşma programı değil, iktidar partilerinin kendi aralarında düzenledikleri bir programdır" diye konuştu.

FP'li Çiçek: Muhatabımız Devlet Bakanı Derviş
FP'Lİ Cemil Çiçek, ekonominin yeniden yapılanmasına ilişkin "Acil önlemler paketi" ile "Ulusal Program'ın" önce Meclis'e getirilmesini istedi. Çiçek, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in hükümette "Başbakan üstü konumu" olduğunu öne sürerek, bu nedenle kendisini muhatap alacaklarını da belirtti ve "Derviş, Meclis'in tasvibini almalıdır" diye konuştu.

MHP piyasalar dalgalanmasın diye Sustu!
MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin dün yapılacak Meclis grubu toplantısını konuşmaların piyasaları dalgalandırabileceği gerekçesiyle iptal etti. Hacca giden milletvekilleri için Meclis'te öğlen yemeği veren Bahçeli, MHP'lileri de uyardı ve şöyle dedi: "Bu aşamada yapılacak küçük bir açıklama, herhangi bir yanlış yorum piyasaları olumsuz yönde etkileyebilir. Herkesin bu konuda dikkatli olmasında yarar var" dedi. Yemekte milletvekilleri Bahçeli'ye hacdan getirdikleri hediyeleri verdiler ve MHP'nin tek başına iktidarıiçin dua ettiklerini söylediler.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır