kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Nevruz, barış dostluk günüdür
CUMHURBAŞKANI ve liderler, bugün kutlanan Nevruz Bayramı nedeniyle yayınladıkları mesajlarda Nevruz'un bir barış ve dostluk günü olduğuna dikkat çektiler.

*CUMHURBAŞKANI SEZER:
Doğa ile insanın bütünleşmesi

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Nevruz mesajında "barış, kardeşlik ve dostluk günü olan, doğa ile insanın bütünleşmesini simgeleyen" Nevruz'un, dinsel ve ulusal sınırları aşan insancıl, paylaşımcı ve bütünleştirici niteliğinin bulunduğunu belirterek, bu niteliklerin Nevruz'a evrensel değer ve önem kazandırdığını ifade etti. Sezer, "Doğanın tüm renkleriyle canlanmaya başladığı bu aydınlık bahar döneminin, yaşama sevinci, coşku ve umut getirmesi dileğiyle, yurttaşlarımın Nevruz'unu kutluyorum" dedi.

*BAŞBAKAN BÜLENT ECEVİT:
İlkbaharın gelmesiyle duyulan sevinç

Başbakan Bülent Ecevit ise mesajında şu ifadelere yer verdi: "İlkbaharın gelmesiyle doğanın bolluk ve berekete yönelmesinden duyulan sevinci ifade eden ve kökleri tarihin derinliklerine kadar inen Nevruz Bayramı, Türk dünyasında pek çok topluluk tarafından barış, hoşgörü ve dostluk ortamında coşkuyla kutlanmaktadır."

* BAŞBAKAN YARDIMCISI BAHÇELİ:
Milletin sağduyusu yozlaşmayı engelledi

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, binlerce yıldır Anadolu'da ve Türk yurtlarında kutlanmakta olan Nevruz'un, yozlaştırılarak bölücü-ayrılıkçı terörist şiddetin en fazla sergilendiği günler haline getirilmek istendiğini belirterek, "Ancak milletimizin sağduyusu ve kültürüne olan derin tutkusu, bu emellerin tahakkukuna izin vermemiştir" dedi.

* BAŞBAKAN YARDIMCISI YILMAZ:
Kültürel bağlara sahip çıkmamız gerekir

Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Nevruz'un binlerce yıldır coşkuyla kutlandığını belirterek, "Nevruz'dan almamız gereken mesaj; bizi biz yapan birbirimize bağlayan tarihi, kültürel ve sosyal bağlara her zamankinden daha güçlü bir şekilde sahip çıkmamız gerektiğidir" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır