kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
'Puro'nun rüşvet tarifesi
Gürbulak'taki rüşvet olayıyla ilgili gözaltına alınanların ifadeleri yolsuzluğun tarifeye bağlandığını gösterdi. İşte rüşvet tarifesi: Usulsüz geçiş 10 bin dolar, muamelesiz geçiş 40 bin dolar

AĞRI'NIN Doğubeyazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısı'nda Gümrük Başmüdürü Ali Deveci'nin "puro düşkünlüğü"nün ortaya çıkardığı vurgunla ilgili araştırma derinleştikçe uzmanları bile şaşırtan rakamlar ortaya dökülüyor. Gözaltına alınanların ifadelerine göre trilyonları bulan yolsuzluk için bir rüşvet tarifesi belirlenmiş.

Buna göre taşıdığı pahalı mallar, vergisi düşük terlik, kepek gibi başka mallar olarak gösterilerek usulsüz geçişi yapılan TIR'lardan 5 bin ile 10 bin dolar arasında rüşvet alınıyor. Girişi yasak malları taşıyan ve muamelesiz geçişi sağlanan TIR'lardan ise 40 bin dolar alınıyor. Gümrükler Başmüdürü Ali Deveci'nin tanesi 75 markı bulan lüks purolardan günde 3 adet içtiği ihbarı ile başlatılan operasyonla ortaya çıkan rüşvet yolsuzluğunda önceki gün 4 kişinin daha tutuklanmasıyla cezaevine giren kişilerin sayısı 17'ye yükseldi. Halen gözaltında bulunan aralarında gümrük başmüdürü ve eski gümrük başmüdürünün de bulunduğu 39 kişinin ise sorgusu sürüyor.

ARABALARA EL KONDU
Gözaltındaki kişilerin ifadeleri doğrultusunda olaya karıştıkları iddiasıyla MHP Doğubeyazıt İlçe Başkanı İbrahim Konyar, ANAP Doğubeyazıt eski İlçe Başkanı Fahrettin Eryılmaz'ın oğlu ve şu anki ANAP Milletvekili Yaşar Eryılmaz'ın yeğeni Murat Eryılmaz da gözaltına alındı.

Gözaltında bulunan aralarında Deveci ile Hakkari ve Van Gümrükler Başmüdürü Ali Rıza Altınok'un da bulunduğu 20 kişiye ait Hyundai, Fiat Mondeo, Nissan gibi otomobillere de el konuldu.

Puroları sipariş ediyormuş
İFADELERİ ile yolsuzluğu ortaya çıkaran başmüdür Ali Deveci ve diğer müdürlerin içtikleri puroların yine gümrükten sahte evraklarla geçiş yapan TIR şoförleri tarafından karşılandığı ortaya çıktı.

Skandal vurgunda, elektronik malzemelerin susam, tıbbi malzemelerin terlik, bilgisayar ve televizyon gibi cihazların kepek olarak gösterildiğini de belirlendi.

Operasyonla ilgili bilgi veren Ağrı Valisi Tahsin Cumhur Ersoy, "Bu yolsuzluklar Türkiye'nin yüz karasıdır. Gümrükteki yolsuzluğun sonuna kadar üzerine gideceğiz. Emniyetin gücünü halkın emeği ile birleştirip bu yolsuzluğu bitireceğiz. Sınır kapısını adam edinceye kadar çalışmalarımız sürecek. Haksız kazanç toplayanların halk kendi eliyle idam fermanını verecek" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır