kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Suitte üç yıldızlı yaşıyor
Hilton'da bir suitte kalan Kemal Derviş 5 yıldızlı otelde 3 yıldızlı yaşam sürdürüyor. Telefon kullanmıyor, saunaya girmiyor, odada evrak bırakmıyor

Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş tam 19 gündür Türkiye'de yaşıyor ve yine 19 gündür bir otel odasında konaklıyor. Başkent'te Hazine'ye ait bir lojmanda kalmaya karar verdikten sonra, dairesinin tadilatı tamamlanamadığı için taşınamayan Derviş, Ankara Hilton Oteli'nin 14. katında bir suitte kalıyor.

Derviş beş yıldızlı otelde "üç yıldızlı" yaşıyor.

İşte Derviş'in otel güncesi:

OTEL YAŞAMINDAN KESİTLER
*BakanI her sabah saat 6.30'da uyandırma servisi uyandırıyor. Hafta içi sabahları kalkış saati şaşmıyor, hafta sonları lüksü ise sadece yarım saatle sınırlı. Derviş cumartesi pazarları 07.00'de uyanıyor.

*Gömleklerini otelde yıkatıp ütületiyor. Bugüne kadar temizleyiciye sadece bir kez takım elbise veren bakan, otelde gömlek temizliği 3 milyon 800 bin lira, elbise temizliği ise 10 milyon lira ödüyor.

* Oda telefonunu hiç kullanmıyor, konuşmalarını cep telefonundan yapıyor.

* Kemal Derviş bugüne kadar otele yalnızca bir kez kuaföre indi. Kuaför salonunun sahibi para almadı, komiler ise bahşiş kabul etmedi.

*Bakan otelde kaldığı süre boyunca sauna, hamam, yüzme havuzu ile spor salonuna hiç gitmedi.

*Odasındaki mini bardan su ve soda dışında bir şey içmedi.

*Oteldeki ilk içkisini önceki akşam Marco Polo Restaurant'ta içti. Derviş, Kavaklıdere'nin kırmızı Yakut'unu tercih etti.

* Bir ayrıntı daha... Derviş odasını hiç dağınık bırakmıyor. Birkaç kitap dışındaki tüm evraklarını çantasında götürüp getiriyor. Çantasını başkasına taşıtmıyor.

* Bakanın tek ayrıcalığı, suit dairede kalmasına rağmen normal oda tarifesi uygulanması.

*Korumalar odasına kadar yanında gitseler de odasını kendisi açıp kapatıyor.

* Resepsiyona Derviş için çok sayıda not bırakılıyor. Notlar arasında randevu talepleri çoğunluğu oluşturuyor. Ancak sadece vatandaşlardan "güven" mesajları ve "başarı" dilekleri de geliyor.

YEMEKTE TEMİZEL'LE KARŞILAŞTI
Kemal Derviş, kaldığı otelin lokantasında önceki akşam Bankacılık Üst Kurulu eski Başkanı Zekeriya Temizel'le karşılaştı. Derviş'in bakan olmasından sonra kurulun Derviş'e bağlanmasını protesto ederek istifa eden Temizel, Derviş'le el sıkıştı. Ekonominin iki ünlü ismi birbirlerine karşılıklı hatır sordular. Bir ara Derviş, Temizel'in masasına da uğrayıp sohbet etti. Derviş'in bu sırada Temizel'e iltifat ettiği de öğrenildi.

Aynı yemekte Devlet Bakanı Tunca Toskay da başka bir masada bulunuyordu.

Peki Derviş, Temizel ve Toskay kimlerle yemek yiyordu? Derviş, Hazine ve Merkez Bankası bürokratları ile Dünya Bankası Türkiye Temsilcisi Ajay Chibber'la yemek yerken, Temizel Hacettepe Üniversitesi Başhekimi Doç. Dr. Uğur Erdener ile Toskay ise Hilton Oteli'nin Genel Müdürü ile aynı masayı paylaşıyordu.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır