kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Derviş rüzgârı YDH'ya umut oldu
YDH'lıların "Bizden biri" dediği Kemal Derviş ekonomide etkin göreve gelince umutlanan YDH'lılar, dün akşam yemeğinde biraraya geldi

GEÇMİŞTE Yeni Demokrasi Hareketi'nin bazı toplantılarına katılan Kemal Derviş'in ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı'na getirilmesi, YDH'lıları da umutlandırdı. Derviş'in hükümette etkin bir konuma gelmesiyle birlikte harekete geçen YDH'lılar dün akşam Nevizade'deki Saki Lokantası'nda buluştular.

Yemekli toplantıya YDH'nın son genel başkanı Hüseyin Ergün'le birlikte partinin kurucu ve yöneticilerinden şu isimler katıldı:

Memduh Hacıoğlu (sanayici - kurucu), Asaf Savaş Akat (öğretim üyesi - kurucu ve yönetici), Cengiz Çandar (gazeteci Ğ kuruluşundan sonra ayrıldı), Etyen Mahçupyan (gazeteci - yönetici), Ali Bayramoğlu (gazeteci - yazar), Zülfü Dicleli (hukukçu Ğkurucu), Erol Katırcıoğlu, Ayşe Kocatopçu Tukin.

HAVASI SANDIĞA YANSIMAMIŞTI
1994 yılında TÜSİAD Başkanlığı'ndan ayrılan işadamı Cey Boyner'in öncülüğünde bir grup işadamı, gazeteci ve öğretim üyesinin yer aldığı hareket, yıl sonunda partinin kurulmasıyla siyaset dünyasında ciddi bir rüzgar estirmişti. Özellikle demokratikleşme ve Güneydoğu'ya yaklaşımı yankı yaratan partinin kurucuları arasında da Ümit Fırat, Hüsnü Okçuoğlu gibi Kürt aydınları da vardı. Ancak YDH'nın kamuoyunda yarattığı rüzgar, seçim sandığına yansımamış, 1995 Aralık ayında yapılan seçimlere hazırlıksız yakalanan YDH'nın oy oranı yüzde 1'in altında kalmıştı.

YDH'nın başına geçince işadamlığı kimliğinden sıyrılan Cey Boyner de, seçimden birkaç ay sonra partiden ayrılıp yeniden Altınyıldız ve Beymen'in başına geçerek iş dünyasına dönüş yapmış, parti ise 1997 yılında Hüseyin Ergün'ün genel başkan olduğu dönemde Barış Partisi'ne katılarak siyasi arenadan çekilmişti.

KARARSIZLAR DA ETKİLEDİ
YDH'lıların kendilerinden biri gibi kabul ettikleri Kemal Derviş'in ekonominin başına geçmesi, partide yer almış isimler arasında yeni bir siyasi hareket başlatma düşüncesinin doğmasına yol açtı. Özellikle son dönemde yapılan kamuoyu araştırmalarında tüm partilerin oy oranlarının düşük çıkması, kararsız kitlenin son seçimden bu yana daha da büyümüş olması, siyasi yelpazenin her kanadında yeni bir siyasi oluşum arayışının hız kazanması gibi faktörlere ek olarak, Derviş'in kamuoyunda yarattığı sempati de YDH'lılar üzerinde etkili oldu.

Sözkonusu değerlendirmeler; geçmişte YDH'nın kurucusu, üyesi, yöneticisi ya da sempatizanı olmuş isimleri dün akşam yemekli bir toplantıda biraraya getirdi. Partiden ayrıldıktan sonra bu tür toplantılara pek katılmayan Cem Boyner, dün akşamki toplantıya da katılmamayı tercih etti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır