kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yazarlar
Zayıf görünmenin sırrı çekim hilesinde
Sanat dünyasının birçok ünlü ismi, televizyon ekranlarında daha ince görüntü verebilmek için yanlarında her zaman kamera filtresi taşıyor

Ünlülerin çoğu, televizyonda daha ince ve zarif görünebilmek için çeşitli yollara başvuruyor. Bülent Ersoy'un talk şov programında özel kamera filtresi ve montaj hileleriyle görüntüsünü inceltmesiyle gündeme gelen teknik zayıflama hilesini, daha sonra pek çok başka ünlü assolist denedi. Seren Serengil de televizyon şovunda aynı yöntemi kullandı. Hile, ancak stüdyoya uzun boylu ve zayıf bir konuk geldiğinde ortaya çıkıyordu. Gittiği porgramlarda da benzer isteklerde bulunan sanatçıların yanı sıra, özel kamera filtresini yanında taşıyan Ajda Pekkan, röportaja gelen kameramanlara bile filtre taktırıyor.

KULLANMAYAN YOK
GEÇMİŞ dönemde de Nükhet Duru, kendisini takip eden fotoğrafçılar için yardımcısının çantasında objektiflere taktırmak üzere bir kadın çorabı taşıttıyordu. Seda Sayan, Bülent Ersoy, Gülben Ergen gibi ünlülerin televizyon programlarının yöneteni İsmail Umaç, hemen hemen tüm sanatçıların bu isteklerde bulunduğunu, artık kendilerinin de sormadan filtre kullandıklarını ve görüntü daraltma yöntemi uyguladıklarını söylüyor. Bu hileleri yapabilecek teknik özelliklere sahip reji masalarında zayıflatma yaptıklarını söyleyen yönetmen, aşırıya kaçıldığında ise süper ince ve sivri kafalı insanların belirdiğini dile getirerek, bu konuda acemi yönetmenleri uyarıyor.

Bülent İPEK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır