kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tek ayak üstünde İstanbul'u gezdi
Bağcılar Olimpik Tesisleri'nde gösteri yapan Van Damme'a büyük tezahürat vardı. Yıldız her flaş patladığında ayağı havada şov yaptı

Dövüş filmlerinin ünlü yıldızı Jean Claude Van Damme Bağcılar'da rüzgar gibi esti. Olimpik Spor Tesisleri'nin tanıtımı için önceki gün İstanbul'a gelen Van Damme, gösteriden önce Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna'yı makamında ziyaret etti. Filmlerinde göründüğü kadar iri yarı olmayan Van Damme, Gürtuna'yla hemen hemen aynı boydaydı.

Tercüman aracılıyla sohbet eden ikili, uzun süre basının çekişmesine alet oldu. Fotoğrafçılar ve kameramanlar arasındaki amansız çekişme sona erince konuşmayı başarabilen Van Damme, olimpiyatların İstanbul'da yapılmasını istediğini ama buna ne İstanbul'un ne de Pekin'in karar verebileceğini, dünyanın karar vereceğini söyledi. Bu muhteşem tesbitten sonra Gürtuna, Van Damme'a yeni filmini İstanbul'da yapmasını teklif etti. Van Damme da bunun olabileceğini söyledi. Gürtuna ile Van Damme arasında bir milyon dolarlık bir sponsorluk pazarlığının yapıldığı da söylentiler arasında.

DELİKANLILAR BURAYA
Bu görüşmenin ardından Bağcılar Olimpik Tesisleri'ne gidildi. Salon saatler öncesinden hınca hınç dolmuştu ve içeride çok zor nefes alınıyordu. Bağcıların bütün kadınları, çocukları ve delikanlıları oradaydı. Dev tesis çocuk bahçesi gibiydi. Ekran kurulmadığı için gelenlerin ancak yarısı ne olup bittiğini görebildi.

Gürtuna ve Van Damme sahaya birlikte çıktı. Kısa bir 'hoşgeldiniz' konuşmasından sonra Van Damme ve dünya karate şampiyonu Haldun Alagaş bir gösteri maçı yaptı. Birbirlerine vurmadan yaptıkları şov 2-3 dakika sürdü. Ardından Gürtuna uzun bir olimpiyat konuşması yaptı. "Her semte bir spor tesisi"nden, foseptik çukurlarına kadar konuyla alakalı alaksız her konuya değindi. En çok alkışı da Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederken aldı.

VAN DAMME KAÇIRMA
Konuşmanın ardından Van Damme ile beraber gelen West Coast Action Team sahneye çıktı, Uzakdoğu sporlarının figürlerinden oluşan müzikli bir gösteri yaptı. Gösterilerin sonunda verilen kokteyle bir iki dakika katılan Van Damme, arka kapıdan minibüse bindirilerek kaçırıldı. Kapı önünde bekleyen insanlar ise uzun süre "Van Damme buraya" tezahüratı yaptılar. Tam bir izdiham yaşandı.

Jean Claude Van Damme, bugün Ümraniye Haldun Alagaş Spor Salonu'nda, Haldun Alagaş ile gerçek bir maç yapacak. Van Damme dört gün daha İstanbul'da kalacak.

MUTLU TÖNBEKİCİ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır