kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Tutukladığınız için sağolun!
Alman kurye Andrea, hakime "Arkadaş kurbanıyım. Tutuklandığım için teşekkür ederim ama evimi çok özledim" deyince, mahkemede mendiller çıktı

İZMİR Adnan Menderes Havaalanı'nda geçen Ocak ayında 6 kilo eroin ile yakalanan Alman uyruklu Andrea Rohloff, dün, İzmir DGM'de ilk duruşmasına çıktı. Dünya basınının büyük ilgi gösterdiği duruşmada, kurye kızın ellerine kelepçe takılmadı.

Andrea'nın mahkeme salonuna girmesiyle annesi Angela Rohloff ve kız arkadaşı gözyaşlarını tutamadı. Mahkemede, Türk yetkililere teşekkür eden Andrea, "Türkiye'de, tutuklanmanın benim için büyük şans. Türkiye'ye ve yetkililere teşekkür ediyorum" dedi. Arkadaş kurbanı olduğunu söyleyen Andrea savunmasını şöyle yaptı:

ARKADAŞ KURBANIYIM
"Arkadaşım Nadine bana 20 mark para verdi borcuna karşılık, 'Nadine nereden buluyorsun' dedim, 'Sadece biraz seyahate çıkıyorum' diye cevap verdi. Nadine'ye de bu işi Aurora isminde arkadaşı bulmuş. Nadine bir gün bana 'Avuç dolusu para kazanmak ister misin?' diye sormuştu. Çok para kazanmak ve aileme güzel şeyler verebilmek için çok sevdiğim evimden ayrıldım. İstanbul ve Antalya'da kaldıktan sonra İzmir'e geldim. Nadine'nin bir şeyler karıştırdığını, elindeki çantalarda ne olduğunu hep merak ettim, ama bakmadım. Nadine bir keresinde 'Bu tür gezilerden başkalarına bahsedersen ölürsün' demişti. Öldürülmekten korktuğum için çantayı açamadım. Havaalanına geldiğimizde polis çanta içinde eroinleri buldu."

DÜNYADAN BÜYÜK İLGİ
Son sözü sorulan genç kız, "Bildiğim her şeyi anlattım. Sadece suçsuzum. Nadine Sitz'e duyduğum hatalı bir güvenin sonucu bu olay oldu" dedi. Mahkeme, Andrea'nın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi. Andrea'nın duruşmasını çok sayıda yabancı basın kuruluşu izledi.

İşte izleyenler: Alman ve İtalyan SAT1, ZDF, ARD DW, RTL ve PRO televizyonları, Bild, Bild Sonntag gazeteleri ve X-Mag, Turger Press dergileri ve Reuters Ajansı.

Ali EYCE Ğ Mustafa HEPEKİZ (SHA)


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır