kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansbank
Toskay sadece laf üretiyor
Güngör Keşçi, son iki yıldır Devlet Bakanı Toskay'ın kendilerine ihracata destek için sadece vaadde bulunduğunu söyledi

Tekstil ve Hazır Giyim Dernekleri Koordinasyon Kurulu Başkanı Güngör Keşçi, somut tedbirler alınması halinde ekonomik programı kararlılıkla destekleyeceklerini söyledi. Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'i kendileri ile diyaloğa çağıran Keşçi şöyle devam etti: "Sayın Kemal Derviş de Ticaretten Sorumlu Sayın Bakan Tunca Toskay'ın iki yıldır yaptığı gibi "ihracat desteklenecek" dedi. Ama nedir bu destekler?

Biz bu sözleri iki yıldır, bizi dinleyen bizimle ilgilenen Sayın Bakan'dan sürekli dinledik ama hiçbirşey olmadı, Sayın Derviş'i aynı şeyleri tekrarlamak yerine bizlerle diyalog kurmaya çağırıyoruz." Sektörel Dernekler Platformu'nun basına kapalı toplantının ardından konuşan Keşçi, önümüzdeki 3 yıllık süreçte ihracatın 50 milyar doları geçebileceğini ve ihracatın desteklenmesi durumunda bu yıl 7 milyar dolarlık kaynak geleceğine dikkat çekti.

Keşçi, "Hazine'yi borç ödemek için kaynağı IMF'den dilemek yerine, ana ak sütü gibi helal ihracat dövizine önem vermeye çağırıyoruz" dedi. Keşçi, alınması gereken somut önlemlere örnek olarak da istihdam yükü ve vergilerin yüzde 15'e çekilmesi, 4-5 cent dolayında ucuz enerji, ABD ile serbest ticaret anlaşması maddelerini sıraladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır