kapat

21.03.2001
Anasayfa
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansbank
İmzalı taahhütname istiyoruz
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, "Programa destek verebilmek için hükümet ortağı partilerin liderlerini, kamuoyu önünde ulusal taahhütname imzalamaya çağırıyoruz" dedi

İzmİr Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye'nin zor ve tarihi bir süreçten geçtiğini belirterek, "Hükümet ortağı partilerin liderlerini, kamuoyu önünde ulusal taahhütname imzalamaya davet ediyoruz" dedi.

Ekonomideki son gelişlemeleri değerlendiren Demirtaş, "14 aylık uygulama sonucunda kendimizi aldatılmış hissediyoruz. Mevcut koşullarda hükümetin kredisi bizim açımızdan bitti. Artık hükümete güven duyamıyoruz. Tekrar kredi açabilmemiz, bize verilecek taahhütlere bağlı. Kayıtsız şartsız destek dönemi artık kapandı" diye konuştu. Demirtaş, Bunalımdan çıkış yolunun ancak yeni bir anlayış içinde daha kapsamlı programlarla aşılacağını da sözlerine ekledi.

ÖNLEMLER DOĞRU
Alınan acil önlemleri doğru bulduklarını, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in açıklamalarını desteklediklerini belirten Demirtaş, şöyle konuştu: "Ülkenin önünün açılması için, Sayın Derviş'in hazırladığı ve IMFile Dünya Bankası'nın desteğini kazanmış olan yeni ekonomik programın desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.

Tekrar başa dönmememiz için, hükümet yapısal dönüşümü taahhüt etmelidir. Hükümet iş dünyasından ve kamuoyundan tam destek istiyorsa, üç siyasi parti liderinin imzalarıyla birlikte kamuoyuna taahhütte bulunmalıdır. Hükümet üyelerini, kamuoyu önünde taahhütname imzalamaya davet ediyoruz. Bizim hükümete ve programa desteğimiz, taahhütnamenin ulusa yazılı olarak beyan edilmesine ve gerçekleştirilmesine bağlı."

Demirtaş, Halk Bankası'nın görev zararı temizlendikten sonra esnaf, sanayici ve tüccar kesimine devredilmesini istediklerini ve bankanını sermayesini 100 milyon dolardan 2 milyar dolara çıkartacaklarını söyledi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır