kapat

16.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Cehalet kurbanı
Bir ay önce Hepatit C teşhisi konulan Trabzonlu 11 yaşındaki Halil Polat, ayakta tedavi ediliyor. Ancak okul yönetimi küçük öğrenciyi okula kabul etmiyor...

Herşey bir ay önce başladı. Trabzon İsmetpaşa İlköğretim 4'üncü sınıfında okuyan Halil Polat, aniden hastalandı. Trabzon Numune Hastanesi doktorları Halil'e Hepatit C teşhisi koydu. Eşinden ayrıldığı için mali sorun yaşayan anne Fatma Devrim tedavi parası için Trabzon Valiliği'ne başvurdu. Fakir-Fukara Fonu'ndan sağlanan yardımla küçük çocuk, ayakta tedavi edilmek üzere hastaneden taburcu edildi.

İKİNCİ DARBE
Herşey iyiye giderken, bir darbe de Halil'in okulundan geldi. Doktorların, "Sadece kan yoluyla bulaşır, okula gitmesinde sakınca yok" demesine rağmen okulun Müdür Yardımcısı Ekrem Sarı, Fatma Devrim'e "Veliler istemiyor. Çocuğunu okuldan al, bir daha da gelmesin" diye tepki gösterdi. Karara isyan eden Fatma Devrim, "Çocuğumun psikolojisi bozuldu. Okula gitse morali düzelecekti" diyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroentroloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sait Kapıcıoğlu, da "Bu denli cehalet olmaz. Hepatit C, yan yana oturmakla bulaşan bir hastalık değil. Halil'in şefkate en ihtiyaç duyduğu zaman okulundan uzaklaştırılması resmen cinayet" diyor.

Ersin RAMOĞLU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır