kapat

16.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kurban Bayramı
GÜNGÖR MENGİ
Tam isabet!
Enflasyonu, yolsuzluğu, haksızlığı ve bu hastalıkların kaçınılmaz kriz nöbetlerini ancak doğru bir sistemin disiplini önler.

ÇETİN ALTAN
Ekonomik çıkmazın, pozörlüğü düdükleyen hançeri...
1953, yahut 54 yılının bir yaz akşamında, CHP Genel Sekreter Yardımcısı Cevat Dursunoğlu'yla, o zamanki Suadiye Gazinosu'nun özenli bahçe terasında, karşılıklı oturmuş rakı içiyorduk.

HAŞMET BABAOĞLU
Ne oldu bize?
Bugünlerin en gözde sorusu şu: Ne oldu bize? İçinde bir hinlik var bu sorunun: Çürüklüğü değil de, bugün birdenbire çürüdüğümüzü; kötülüğü değil de bugün birdenbire etrafımızı kötülüğün sardığını ima eden bir hinlik...

ALİ BAYRAMOĞLU
Türkiye nereye koşuyor?
Ülkeyi allak bulak eden ağır ekonomik kriz, Kürt sorunu, siyasi kirlenme meselesi, siyasi parti yapılarının yaşadığı tıkanıklık, demokrasinin zaviye kaybetmesi gibi gözle görünür sorunların ardında iki büyük yapısal mesele yatıyor, aslında...

ERDAL BİLALLAR
Yine o kafa!..
Devlet iflas noktasına gelmiş; yeni kaynak lazım... IMF'ye, Dünya Bankası'na el açılacağına ilk etapta Hazine arazilerinin satılması planlanıyor...

NECATİ DOĞRU
Derviş çalışıyor! Sıra orduda...! Ve Meclis'te...!
İstanbul'da ekmek 100 bin liraydı. Dün yüzde 50 zam koydular. 200 gram ekmek, sandviçten biraz irice, bir kişi sabah kahvaltısında ancak doyar. 150 bin lira yaptılar.

YAVUZ DONAT
Psikolojik çıta
Kemal Derviş daha Amerika'dan yola çıktığı anda "manşetlerin... Ekranların" ona verdiği rütbe "Mehdi"lik oldu. Mehdi, Hazreti Ali'nin 12 imamının sonuncusudur. İnanışa göre de "zor günde geri gelecektir."

SELAHATTİN DUMAN
Çaykovski'yi severik.. Delikanlı adamdır..
Batıya entegre olmaya hazırız.. Onların kültürü bize fransız soslu kurbağa bacağı yahnisi gibi aykırı geliyor ama olsun.. Cebimizde dolar oldukça Çaykovski'yi dahi esas duruşa geçiririz.. Yeterki havamızı bulalım..

GÜLAY GÖKTÜRK
'Bir avuç rantiye' edebiyatı
Dikkat ederseniz, krizle birlikte politik yelpazenin sağ ve sol kanatları "haset ideolojisi"nde buluşmuş durumda.

OKAY GÖNENSİN
Tünelin ucunda kim, ne görüyor?
Kemal Derviş'in ekonominin başına getirilmesinin kendi başına bir "siyasi irade" olduğuna "içerisi" pek inanmadığı gibi "dışarısı" da inanmadı. ABD Büyükelçisi'nin koalisyonun üç liderini dolaşıp bu "siyasi irade"nin olup olmadığını sorması bu inançsızlığın sonucudur.

ZÜLFÜ LİVANELİ
Kemal Derviş, Aydın'daki olay hakkında ne düşünüyor?
Haberi dün izlemişsinizdir: Aydın'da polisler, cezaevi yöresindeki evlerde arama yapıyorlar. Girdikleri bir evde yurttaş Resul Aydemir "Arama izinlerinin olup olmadığı"nı soruyor. Bunun üzerine polisler Resul Aydemir'i feci şekilde dövüyor ve yurttaşımız kaldırıldığı hastanede ölüyor.

RUHAT MENGİ
Yine içimize bakıyoruz!
Kafalar karışık.. Bir yandan ekonominin bu içinden çıkılmaz hale gelmesinde rolü olan hükümet üyelerinin istifa etmeyişine kızıyor, bir yandan acil önlemler paketinin neleri çözebileceğini araştırıyor, bir yandan korkunç bir doğru orantıyla işsizliğin ve hayat pahalılığının aynı anda artışına (veya ters orantıyla maaşların değerinin düşüp pahalılığın artmasına) yanıyor, öte yanda Adalet Komisyonu'nda cereyan eden Medeni Kanun rezaletine ağzımız bir karış açık bakakalıyoruz.

METİN MÜNİR
Güle güle İktisat, merhaba J.P. Morgan
Geçtiğimiz ağustos ayında, dün bankasına el konan Erol Aksoy'la bir mülakat yaptım.

SEDAT SERTOĞLU
Yalan dünya...
Tam 10 yıl yalan bir dünya içinde yaşadı Türkiye.. Sonunda gerçek bütün acılığı ile karşımıza dikildi..

HINCAL ULUÇ
Dürbünün öbür ucundan bakmak..
Dürbünle baktığınızda cismi nasıl görürsünüz?.. Aklınıza ilk gelen şeyi, hemen söylemeden bir iki saniye düşünürseniz eğer, doğru yanıtı bulabilirsiniz ancak..

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Uçurtma teorisi
İçinde kıvrandığımız krizin adı bankacılık krizi. Ekonominin ihtiyacı olan parayı IMF anlaşmasından dolayı Merkez Bankası'nın verememesi krizin başlangıcı ve sürükleyicisi oldu.

YAZARLAR E-POSTA LİSTESİ

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır