kapat

16.03.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Limasollu
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Hortumcunun yeni icraatları
İstanbul Hortumcusu, Nuri Albayrak'ın, İstanbul Halk Ekmek'teki yolsuzlukları üzerine DSP'li Güzel, TBMM'ye soru önergesi verdi

Fzilet Partisi'nin ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin adeta kadrolu müteahhidi haline gelen Albayrak AŞ'nin hergün yeni bir ihalesi ve milyarlık yolsuzluğu ortaya çıkıyor. Albayrak AŞ'nin su sayaçları okuma işinin yanısıra milyarlarca lira karşılığında İSKİ personelinin yemek dağıtımı işini de üstlendiği belirlendi. Yine aynı şirketin, Zeytinburnu Belediyesi'ne de 200 milyar lira karşılığında araç kiraladığı da anlaşıldı.

GÜZEL'DEN SORU ÖNERGESİ
Albayrak AŞ ile ilgili son yolsuzluklarla ilgili olarak DSP İstanbul Milletvekili Ahmet Güzel, TBMM'ye bir soru önergesi verdi. Güzel, Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde son günlerde esnaf üzerinde baskı ve tehdid oluşturan Albayrak AŞ ile ilgili olarak "Konuyu takip ediyoruz, yapılan son derece çirkin bir davranıştır, Halk Ekmek'in zararlarının trilyonu bulduğu söylenmektedir. Nasıl olur da ekmek dağıtımı için.

Bu şirketin onlarca aracı varken İstanbul halkının milyarları rastgele dağıtılır bunu anlamak mümkün değildir" dedi. Güzel, konuyu TBMM Gündemine getirdiğini belirterek, "İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın yanıtlaması isteğiyle İstanbul Halk Ekmek AŞ'nin 1999 ve 2000 yılı kar zarar tablolarının çıkarılmasını istedim" açıklamasında bulundu.

Zeytinburnu Belediyesi'ne sıfır araçlar tahsis etti
Albayrak AŞ'nin Fazilet Partili Zeytinburnu Belediyesi'ne de milyarlarca lira karşılığında, 0 kilometre özel araçlar kiraladığı bildirildi. Belediyede, müdür ve başkan yardımcılarının altlarına verilen özel araçlar için Albayrak AŞ'ye 200 milyarın üzerinde ödeme yapıldığı öne sürüldü. 237 Sayılı Taşıt Kanunu'na aykırı biçimde yapılan kiralamaların usulsüz olduğu belirtilirken, Albayrak AŞ'ye ödenen paraların yasal yollar kullanılarak geri alınabileceği ya da araçları kiralayan Fazilet Partili Belediye Başkanı ile yöneticilerin bu parayı devlete geri ödemeleri gerektiği kaydedildi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır