kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Tarih ol Naim
Halterde üst üste 4 olimpiyat şampiyonluğu kazanan ilk sporcu olmayı hedefleyen Naim'in 62 kilodaki müsabakası 10.30'dan itibaren TRT'de

Bugün belki de Sydney Olimpiyatları'nın en önemli günü. Halter 62 kilo yarışmasında podyuma çıkacak olan Naim Süleymanoğlu, üst üste 4. olimpiyat altın madalyasının peşinde... 1988 Seul, 1992 Barcelona ve 1996 Atlanta'da geçilmeyen Naim, bugün de şampiyon olursa halterde üst üste 4 olimpiyatta altın kazanan ilk sporcu olacak. Daha önce bu başarıya Amerikalı diskçi Al Oerter, Amerikalı atlet Carl Lewis ve İngiliz kürekçi Steve Redgrave ulaşmıştı.

Aralarında IOC Başkanı Samaranch'ın da bulunduğu hatırlı kişilerin baskısıyla 3.5 yıl ara verdiği haltere dönen Naim, bugün 10.30'da başlayacak mücadele için, "Hedefim her zaman altın olmuştu. Bu defa da öyle" diyor. Son çıkış antrenmanında yaptığı 190 kiloluk silkmeyle rakiplerine adeta gözdağı veren Naim, "1986'da Melbourne'daki Dünya Şampiyonası'nda Türkiye için ilk adımı atmıştım. Finali yine Avustralya'da 4. olimpiyat altınım ile yapacağım" ifadesini kullanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır