kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
TRT'ye kıyak
Fiyatları bahane edip Eurosport'u devredışı bırakan Telekom Genel Müdür Yardımcısı Tekbudak, "TRT varken, Eurosport gereksiz" dedi

Kablo TV şebekesinden iletilen Eurosport kanalının yayını, önceki gece yarısından itibaren Türk Telekom tarafından durduruldu.

Türk Telekom Genel Müdür Yardımcısı Zafer Tekbudak, enflasyonla mücadele programı doğrultusunda Eurosport'la anlaşmayı bozduklarını belirterek, "Eurosport'a geçen yıl ödediğimiz 1 milyon 400 bin $'ın altında bir teklif verdik. Onlar ise olimpiyatlara güvenerek, 2.2 milyon $ istediler. Kabul etmeyince 1 milyon 400 bin $ ve olimpiyatlar için 260 bin $ istediler. Bunu kabul etseydik abona başına 18 sent zam yapmak zonunda kalırdık. Oysa RTL'ye 360 bin $ ödüyoruz. BBC World ve Discovery Channel'e para bile ödemiyoruz. Ama Eurosport bizi yolunacak kaz gibi görüyor. Olimpiyatları da TRT ücretsiz veriyor" dedi.

Fazla para istemedik
Eurosport Türkiye Temsilcisi Metin Dalman ise TRT'den fazla para talep etmediklerini belirterek, "1 milyon 200 bin $ önerdiler. Biz de hiç değilse geçen seneki parayı verin dedik. Madem bu para çoktu, niçin daha önce anlaşmayı bozmadılar. Elle tutulur hiç bir mazeretleri yok" diyerek Türk Telekom'u suçladı.

ŞİRİN DİLEK ACUN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır