kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yolumuz kesilmez
MHP lideri, Yılmaz'ın "312 değişmezse Türkiye yoluna devam edemez" sözlerine, "Bugüne kadar yoluna devam eden bir Türkiye var, bundan sonra da devam edecektir" diye yanıt verdi

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli uygulanan ekonomik istikrar programından dolayı yapılan eleştirilerin haksız olduğunu söyledi. Yozgat'ta Pınar Et ve Süt Ürünleri Entegre Tesisleri'nin açılışını yapan Bahçeli kendilerini eleştirenleri mahçup edeceklerini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, AB'den Sorumlu Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'ın "312 değişmezse, Türkiye yoluna devam edemez" sözlerine yanıt verdi. 312. maddenin değişmesine karşı olduklarını açıklayan Bahçeli, "Bugüne kadar yoluna devam eden bir Türkiye var. Bundan sonra da devam edecektir. Henüz koalisyon partileri arasında bu gibi konular görüşülmüş değil" dedi.

MHP'nin 312.madde ile ilgili görüşlerini çok sık açıkladıklarını söyleyen Bahçeli, "Ülkenin içinde bulunduğu şartlar dikkate alındığında 312.maddenin değişmemesi yolunda MHP'nin görüşü vardır" diye konuştu.

Bahçeli bir gazetecinin "FP Anayasa değişikliğinin paket olmasını istiyor. Bu konu FP ile pazarlık söz konusu olabilir mi?" sorusuna "Türk siyasi hayatından pazarlık kavramını çıkartmak gerekir" dedi.

Programı övdü
Bahçeli, hükümetin uyguladığı ekonomik programın başarıyla sürdürüldüğünü ve enflasyonun düşürüldüğünü söyledi.

Bahçeli hükümetin, programın toplumsal maliyetinin bütün kesimlere yayılabilmesi için çaba sarf ettiğini belirterek, işçi, emekli ve tarım kesimine yapılabilecek artışların sağlandığını söyledi. Bahçeli bundan sonra ağır ekonomik faturaları ödemeyeceğini, amaçlarının toplumun tüm kesimlerinin huzur ve refahtan pay alabilmeleri olduğunu sözlerine ekledi.

Fatih ATİK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır