kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Enflasyon müjdesi
Yılmaz: 2001 Martı'nda yüzde 25 enflasyon hedefi yakalanmış olacak

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, bir dizi açılış, temel atma ve ziyaret için dün Manisa ve Akhisar'a geldi. Yılmaz'a gezisinde, Devlet Bakanı Yüksel Yalova, Maliye Bakanı Sümer Oral, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan ile bazı milletvekilleri de eşlik etti.

Belediyelerin borç batağı içinde olduğunu ve gerekli kaynaklarının bulunmadığına işaret eden Yılmaz, "Her şeyi Ankara'dan yönetebilmek mümkün değildir. Ancak, bu konuda yeterli desteği görmüyoruz. O yüzden reform gecikiyor" diye konuştu.

Mahalli idareler
"İnşallah önümüzdeki hafta içinde Mahalli İdareler Yasası'nda çeşitli değişiklikleri yapan bir KHK'yi yürürlüğe sokacağız" diyen Yılmaz, Meclis açıldıktan sonra da daha çok mahalli konuları içeren, belediyelerin gelirlerini artıran bir kanun tasarısını gündeme getireceklerini söyledi.

Ekonomik programın başarıya ulaşması gerektiğini bildiren Yılmaz, yüzde 25 olan enflasyon hedefinin bu yıl belki 1-2 puan fark edebileceğini ancak bu hedefin kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade etti. Yılmaz, "Önümüzdeki yılın Mart ayında yüzde 25 hedefi yakalanmış olacak" dedi.

"Hükümeti eleştirmek değil alkışlamak gerekir" diyen Yılmaz, birtakım gerekçelerin arkasına sığınmanın bir şey kazandırmayacağını, AB'ye üyeliğin lafla olmayacağını, mutlaka yapılması gereken işlerin olduğunu söyledi. AB'ye üyeliğin Türkiye'ye çok büyük faydalar kazandıracağını anlatan Yılmaz, üyelik sürecinde her alanda yapılacak çalışmaların önemini vurguladı.

312 duyarlılığı
Yılmaz, Vali Ecemiş'i ziyareti sırasında bir gazetecinin, "TCK'nın 312'nci maddesi ile ilgili pazarlık yapılamayacağı konusunda görüşler var, siz ne diyorsunuz?" sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı: "312'nci madde ile ilgili duyarlılığı paylaşıyoruz. Bu madde, bugünkü haliyle uygulamada düşünce ve ifade özgürlüğü önünde engel oluşturuyor. Bu iki amacı bağdaştıracak düzenleme yapılmalı."

Bir başka gazetecinin, Milli Gençlik Vakfı şubelerinin kapatılmasıyla ilgili sorusuna Yılmaz, "Yargının tasarrufudur. Yorum yapmayacağım" karşılığını verdi.

Mesut Yılmaz, daha sonra yürüyerek Belediye Başkanlığı Binası'na gitti. Başkan Aygül, Manisa'nın büyükşehir olmasını istedi.

Ertuğrul AYTAÇ -Turan GÜLTEKİN Şemsettin EVRAN - Kenan MOLLA


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır