kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Terör bunalımı öldürüyor
Batman milletvekillerine göre Batman'da artan intiharların ardındaki gerçek, terörle geçen yılların yarattığı bunalımın patlama noktasına gelmesi

SON 6 ayda 30 genç kızın intihar ettiği Batman'da intihar gerekçelerini bölge milletvekilleri farklı yorumladı. Onlara göre ölüm nedenleri şöyle sıralanıyor:

"Terör ve olağanüstü hal yönetiminin baskısıyla geçen yılların bunalımı, umutların yitirilmesi, TV yayınlarının etkisi ve toplum baskısı."

* ANAP Milletvekili Ataullah Hamidi: 500-600 faili meçhul cinayet işlenmiş bir kentte bunalan Batmanlılar'ın büyük bölümünde psikolojik bozukluk var. Burada insanların önce ümitleri ölüyor. 5-6 yıldır önlem alınmazsa toplumsal bir patlama yaşanacak.

* DYP Milletvekili Faris Özdemir: Son yıllarda yaşanan göçlerle ildeki eğitim ve iş imkanları iyice yetersiz hale geldi. Terörle içiçe yaşamanın getirdiği yoksulluk ve unutulmuşluk psikolojisi de çok yaygın. Lüks yaşam özlemini artıran TV yayınları da ruhsal dengeyi bozuyor.

* FP Milletvekili Alaattin Sever: Valilik ve belediyenin yani resmi kurumların yapacağı çalışmalarla bu sorun çözülemez. Gençlere doğrudan ulaşmak lazım. Ama Batman'da okul ve öğretmen sayısı yetersiz. Şu anda 50-60 okul kapalı, had safhadaki öğretmen açığına rağmen 44 öğretmenin tayini çıktı.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır