kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karşı darbeciler birbirlerine ters düştü
20 yıl öncesinin asker sanıkları Şakir Önem ve Selim Kaptanoğlu, suikast senaryolarının ayrıntısında çelişiyor

Şakir Önem ve Selim Kaptanoğlu, 20 yıl önce biri Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda kurmay yüzbaşı, diğeri Ankara Mevki Hastanesi'nde tabip yüzbaşıyken toplu MHP ve ülkücü kuruluşlar davasının asker sanıkları olarak yargılandı ancak beraat edip orduya geri döndü.

12 Eylül'ün 20. yıldönümünde 2 subay da, Evren ve arkadaşlarına karşı darbe planladıklarını açıklayan eski askerlerin söyledikleri birbirini tutmuyor. Kaptanoğlu, karşı darbe liderliği için ilk olarak Konsey üyesi Nurettin Ersin'e gidip açıkca teklifte bulunduklarını belirtiyor. Ancak Önem'e göre böyle bir şey yok. Kaptanoğlu, Ersin paşa liderliği kabul etmeyince, öneriyi Edremit Tugay Komutanı Orhan Kilercioğlu'na ilettiklerini söylüyor ama Önem buna da karşı çıkıp, "Kaptanoğlu abartıyor, böyle teklif olmadı" diyor. Demirel hükümetinde Devlet Bakanlığı da yapan Kilercioğlu, SABAH'a Kaptanoğlu'nu tanımadığını ve karşı darbe girişiminden hiç haberdar olmadığını söyledi.

BİRE BİN KATIYOR
Çelişkiler bununla da bitmiyor. Kaptanoğlu, Konsey üyelerinin tamamını öldürmek için uçağa bomba koymayı planladıklarını söylüyor. Önem'e göre bu iddiaların hepsi yalan. "Bizim yaptığımız, sadece karşı darbenin nasıl yapılacağı konusuydu. O da düşünce düzeyindeydi." Kaptanoğlu'nun, "Türkeş'e yakın olduğum için firar fikrini açtım, silah verdim" sözlerine Önem yine tepki gösteriyor. "Onun görevi Türkeş'e hizmet etmekti. Bire bin katıyor."

Şamil TAYYAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır