kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MHP'ye askeri danışman!
15 yıl boyunca Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde PKK'ya karşı mücadele veren emekli Korgeneral Altay Tokat, sessizce siyasete girip MHP'nin askeri danışmanlığını üstlendi

GÜNEYDOĞU Asayiş Kolordu eski komutanı emekli Korgeneral Altay Tokat artık resmen MHP'li. 15 yıl Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde görev yapan ve PKK ile verdiği mücadele ile tanınan Emekli Korgeneral Altay Tokat, MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli'ye askeri danışmanlık yapacak. MHP bünyesi içinde en yüksek rütbeli emekli asker olma özelliği taşıyan Altay Tokat, partiye katılması ile ilgili olarak tören istemedi ve siyasete sessizce girmeyi tercih etti.

'ÖCALAN İDAM EDİLMELİ'
Yıllarca PKK ile mücadele eden emekli korgeneral Tokat, PKK'yı "ekonomiye verdiği zararın yanı sıra bölgenin gelişmesini de engelleyen bir örgüt" olarak tanımladı. Abdullah Öcalan'ın katil olduğunu da vurgulayan Altay Tokat "Bu adam idam edilmezse binlerce şehit kanının altında boğuluruz" diye konuştu. İdam cezasının kalkması ile Abdullah Öcalan'ın durumunun çok farklı olduğuna değinen Emekli Korgeneral Altay Tokat sözlerine şöyle devam etti: "Şehit kanları daha kurumadı. Bu adam, evlatlarımızı gözü dönmüş bir canavar misali katletti. Bu azılı katil idam edilmeyecek de kim edilecek? İnsanın içi sızlıyor. 15 yıl bölgede asayiş için dağ taş dolaştım. Şimdi bu adamın canını bağışlamaya kimsenin hakkı olamaz. Hak mutlaka yerini bulmalı ve şehitlerimizin kanı yerde kalmamalıdır."

EDOK'UN İLK KOMUTANI
Emekli Korgeneral Altay Tokat, Asayiş Kolordu Komutanlığı'ndan sonra EDOK (Eğitim ve Doktrin Komutanlığı)'un ilk komutanı olmuş, Kara Kuvvetleri Kurmay Başkan Yardımcılığı görevinde de bulunmuştu.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır