kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çıldırdın mı kahraman!
İki ayrı olayda yaptığı fedakarlıktan dolayı polisin simgesi olan ve fotoğrafları emniyet birimlerine asılan Murat Çakıcı, 'yaşı küçük kızı alıkoymak' ve 'gasp'tan tutuklandı

Emniyet teşkilatı kahraman polis Murat Çakıcı'nın vukuatı ile sarsıldı. Esenler'de 1997 yılında bir protesto gösterisinde 5 yaşındaki çocuğu ezilmekten, 1998 yılında 1 Mayıs gösterilerinde ise MHP binasına sığınan sol görüşlü genci ölümden kurtaran kahraman polis Murat Çakıcı, hayatının hatasını yaptı. Gözü karalığı ve insancıl yaklaşımıyla polisin simgesi haline gelen Çakıcı, gasp ve tecavüz suçundan tutuklanıp cezaevine konuldu.

Eziliyordu
Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde polisliğe başlayan Murat Çakıcı (25), yaklaşık 3 yıl önce Esenler Otogarı'nın önünde gösteri yapan bir grubu dağıtmak üzere görevlendirilen ekibin içindeydi. Çakıcı, meslektaşlarıyla birlikte olay yerine gittiğinde, ellerindeki pankart ve sopalarla kaçmakta olan grubun ayakları altında kalıp ezilme tehlikesi geçiren 5 yaşındaki bir erkek çocuğunu gördü.

Kurtardı
Gözükara polis memuru Murat Çakıcı, koşarak göstericilerin arasına daldı ve çocuğu kurtardı. Kucağındaki çocukla çekilen fotoğrafı ise, bir süre sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün tanıtım afişlerinde kullanılmaya başlandı.

Polis Murat, artık "şefkat, iyilik ve yardımseverlik" simgesiydi. Fotoğrafı, heryerde; karakollarda, otobüslerde, kamu kuruluşlarında asılıydı.

2 kez kahraman
Murat Çakıcı, bir süre sonra, 1998'deki 1 Mayıs olaylarında görevlendirildi. Bu kez, polisle çatışıp kaçan sol görüşlü Ali Rıza Nail adındaki genç yanlışlıkla Okmeydanı MHP İlçe Teşkilatı'na girip saklanmıştı. İçeridekilerin tepkisiyle karşılaşınca üçüncü kattan atlayıp kaçmak isterken camda asılı kalmıştı. Olayı görüp ilçe teşkilatı binasına giren cesur polis memuru, saldırganları uzaklaştırdıktan sonra Ali Rıza Nail'i çekip kurtarmıştı.

"Bir kez daha" kahraman ilan edilen Murat Çakıcı, kısa süre önce Ataköy Karakolu'na atandı. Ardından da "yüz kızartıcı" bir suçlamayla gündeme geldi. İddiaya göre, Ataköy Regatta'dan çıkıp taksiye binen 16 yaşındaki N.Y ile erkek arkadaşı Şürkrü Aydın'ı takip etmiş, Zeytinburnu'nda yollarını kesmiş ve kendisini "Bakırköy Ekipler Amiri Komiser Murat" olarak tanıtmıştı.

Kovdu
Araçtan dışarı çıkardığı N.Y ile arkadaşını soru yağmuruna tutan Murat Çakıcı, kendisini takip etmelerini istemiş, Sirkeci'deki Karacakay Oteli önüne geldiklerinde de durup, N.Y'yi yanına aldıktan sonra erkek arkadaşını kovmuştu. Gitmek istemeyen Şükrü Aydın'ı gözaltına almakla tehdit eden Çakıcı, Aydın'ın üzerinde bulunan 20 milyon lirayı da almıştı.

Zorla ilişki
Daha sonra N.Y'yi, Esenler'de bir arkadaşının evine götüren polis Murat, iddiaya göre, küçük kızla sabaha kadar birlikte oldu.

Kız arkadaşından haber alamayınca telaşa kapılan Şükrü Aydın ise karakola gidip polise olayı anlattı. Bunun üzerine harekete geçen polis, Murat Çakıcı'yı görev yeri olan Ataköy Polis Karakolu'nda yakaladı.

Tutuklandı
Olaydan 1 gün sonra serbest bırakıldığı söylenen N.Y ise evinde bulundu. Kendisini kaçıran polis memuru Murat Çakıcı'yı teşhis edip şikayetçi olan genç kız, "Benimle zorla ilişki kurdu" dedi.

Bunun üzerine, bir zamanların kahramanı Murat Çakıcı, "zorla para almak, küçük yaştaki kıza tecavüz" suçlarından tutuklandı.

"Kahraman polis" Murat Çakıcı, Metris Cezaevi'ne gönderilirken, meslekten ihraç tehlikesiyle de karşı karşıya kaldı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır