kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Komutanların sivil turu
Türkiye ve Yunanistan'ın ortak ev sahipliği yaptığı NATO toplantısının konuk genelkurmay başkanları dün eşleriyle turistik gezi yaptılar

NATO Askeri Komite Toplantısı için İstanbul'a gelen genelkurmay başkanları eşleriyle birlikte İstanbul'un tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. İlk olarak Ayasofya Müzesi'ni dolaşan komutan ve eşleri daha sonra Topkapı Sarayı'nı ziyaret ettiler.

Topkapı Sarayı'nda Mehteran Bölüğü tarafından karşılanan komutan ve eşleri, yarım saat kadar süren konseri dikkatle izlediler. Genelkurmay başkanlarının gezisi Topkapı Sarayı ziyaretiyle sürdü. NATO üyesi ülkelerin komutanları ayrıca Ayasofya Camii'ni de gezdiler.

Haremi gezdiler
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıklıoğlu'nun eşlik ettiği davetliler daha sonra Topkapı Sarayı'nın Harem Bölümü'nü gezdiler.

Topkapı Sarayı Müdürü Filiz Çağman'ın Genelkurmay Başkanlığı yetkililerinin izin vermesine rağmen basın mensuplarını içeri almaması dikkat çekti.

NATO toplantısı süresince rahatlıkla çalışan basın mensuplarının, aynı anda yüzlerce kişinin girdiği Topkapı Sarayı'na alınmaması tepkilere neden oldu.

Parayudakis döndü
Yunanistan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Manusos Parayudakis, dün özel bir uçakla ülkesine gitti.

Konuk Genelkurmay Başkanı, Yeşilköy Askeri Havalimanı'ndan, İstanbul Merkez Komutanı Tuğgeneral Gafur Aksu ve diğer ilgililer tarafından uğurlandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır