kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avrupa Karadenizli çıkacak
Sinop'ta 2 yıl önce çekilen Nuh Tufanı belgeselinin yönetmeni, "Eğer Nuh'un Gemisi bulunursa, Karadeniz'deki uygarlığın Avrupa'ya göç ettiği kesinleşir" dedi

BBC'de 1998 yılında yayınlanan "The Great Flood" (Büyük Tufan) isimli belgeselin yönetmeni Christopher Mann, Sinop'da bulunan batığın Nuh Tufanı öncesine ait olduğunun kanıtlanmasının çok anlamlı bir gerçeği ortaya çıkaracağını belirterek "Bu demek olur ki Karadeniz'de yaşayan uygarlık Avrupa ve Ortadoğu'daki karakterin oluşmasında büyük rol oynadı" dedi.

Karadeniz'deki kayıp uygarlıkla yakından ilginenen Mann iki yıl önce Büyük Tufan'a ait kanıtlar bulan Amerikalı ünlü okyanus bilimci Bill Ryhan ile Walter Pitman'ın peşine takıldı. Mann bir kumar olarak değerlendirdiği girişimini şöyle anlattı:

"Hiçbir şey bulamayabilirlerdi. Ama ben bir kamera kapıp ilk uçakla Paris'e gittim. Bill Ryhan'a kamera kullanmayı öğrettim. Bir sonraki gün kendisiyle gemiye bindik. Gezi ilginç ama sonuçsuzdu. Daha sonra Türkiye'ye giderek olayla bağlantılı ipuçları aradım. Daha sonra çektiklerimi devam ettirip film yapmaya karar verdim."

Sinop'a iki kez gitti
Sinop'a iki kez gittiğini sözlerine ekleyen Mann, bölgeden çok yardım gördüğünü anlattı. Belgeselin çekimleri sırasında Büyük Tufan'ı yeniden canlandırdıklarını anlatan Mann "Sinoplu dört balıkçı rol aldı. Boğulma ve batış sahnelerinde başarıyla oynadılar" dedi.

Zafer ÖZTÜRK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır