kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kavi sayaççı oluyor
İSO Başkanı Hüsamettin Kavi, kablo üretimine, kullanımı giderek artan akıllı sayacı da ekliyor. Kavi, inşaat ve silisli sac konusunda yatırım yapmak için de harekete geçti

Türkiye'nin en eski kablo üreticilerinden Kavi Kablo, farklı alanlarda da yatırım yapmak için kolları sıvadı. Bir yandan "akıllı sayaç" üretimi için yeni bir yatırıma hazırlanan Kavi Kablo, diğer yandan da inşaat ve silisli sac üretimi konularında yatırım yapmak için harekete geçti. Akıllı Sayaç için TEDAŞ'ın oluşturduğu şartnameye uygun ürün dizayn etmek konusunda, İsrail, Polonya ve Alman firmalarıyla ortak çalışmalar sürdüren Kavi Kablo, Türkiye'de başlangıç üretimlerini yine bu ülkede yapacak. Ürünlerin pilot bölge uygulamasında istenilen sonuçları vermesi üzerine üretimi, yine bu firmaların ortaklığında Türkiye'ye taşınacak. Kavi Kablo Genel Müdürü Hüsamettin Kavi, başlangıç için 500 bin-1 milyon adet arasında bir üretim düşündüklerini belirtti.

Başlangıçta sadece elektrik için devreye girecek olan "akıllı sayaçlar" sayesinde, elektrik, farklı zaman dilimlerinde ve farklı birim fiyatlarda tüketeciye ulaşacak. İnşaat ve silisli cam üretimine de ağırlık vermeyi planladıklarını belirten Kavi, Polonya Elektrim firması ile Beylikdüzü'nde yeni bir konut projesini hayata geçireceklerini söyledi. Beylikdüzü'nde 1500 dönümde, yarım milyar dolar tutarındaki konut projesi, 2000 adet müstakil ev ve katlı yapıları kapsıyor. Elektronik sanayiinde kullanılan silisli sac kesim ünitesini de önümüzdeki yıl devreye sokmayı planladıklarını belirten Kavi, kablo ve emaye bobin telinde dış firmalarla temsilcilik bazında arayışları da bulunduğunu belirtti. Kavi, bunun ilk örneğini BICC İspanya ile yaptıklarını söyledi.

Nur ÖZTÜRK İLK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır