kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Borsanın seçim korkusu
Borsacılar, Anayasa Mahkemesi'nin FP hakkında vereceği kararın erken seçime yol açmasından korkuyor

Ekim'de Meclis'in açılmasıyla siyasi sorunların gündeme gelecek olması borsada tedirginliği artırıyor. Bir yandan ekonomik programa duyulan güvenin, özelleştirme ve enflasyon hedeflerinde yaşanacak sapmalarla ufak da olsa sarsılması, bir yandan Fazilet Partisi'nin kapatılma davasının yeniden gündeme gelmesi, borsanın tansiyonunu yükseltiyor. Bu gelişmeler, yurtiçindeki yatırımcıları borsaya uzak tutarken, yabancı yatırımcılar da fırsat buldukça satışlarını sürdürüyor.

DÜŞÜŞ SÜREBİLİR
Borsacıların beklentisi, genel olarak bu hafta da düşüş trendinin korunacağı yönünde ağırlık kazanıyor. Güçlü para girişi olmadığı sürece sıkışıklığın satışyönünde süreceğini söyleyen bir borsacı, "Piyasa, Fazilet Partisi'nin kapatılması ve erken seçim söylentileriyle çalkalanıyor. Bu arada faizlerde yaşanan yükseliş de borsayı tedirgin ediyor" dedi.

"Eylül ayı dataları piyasanın yönü açısından önemli" diyen bir yetkili, "Bazı hisselerin fiyatı çok ucuzladı. Orta ve uzun vadeli düşünen ve bu seviyelerden alım yapan yatırımcı kesinlikle kazanır. Önemli olan yatırımcının bu dönemi sabrederek geçirmesidir" diye konuştu.

Olcay NACAR ERGENÇ


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır