kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kulis

Çolakoğlu grubunun iki jenerasyonu
Hasan ve Can Hasan Çolakoğlu'nu birlikte görünce bu kareyi görüntülemeden edemedik. Hasan Çolakoğlu ve yeğeni, yani Nuri Çolakoğlu'nun oğlu Can Hasan Çolakoğlu, hafta ortası Londra'daki 'Türk Sermaye Piyasaları ve Yatırım Olanakları' seminerinde kısa bir süre beraber olabildi.

Hasan Çolakoğlu, Türk-Amerikan ve Türk-İngiliz İş Konseyleri tarafından ortaklaşa düzenlenen seminerin ev sahiplerinden biriydi. Sabah saat 06.00'dan gece yarılarına kadar çok disiplinli şekilde çalıştığı bilinen Çolakoğlu, İstanbul'daki yoğun temposunu Londra'da da sürdürerek, organizasyonun mükemmel olmasını sağladı.

Basına çıkmayı sevmediği bilinen Çolakoğlu, Türk gazetecilerin de bulunduğu seminerde bir açılış konuşması yaptı. Seminer sonrası, TEB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Canevi ile yapılan basın toplantısına 'uğrayan' Hasan Çolakoğlu ile yeğeni bir ara yan yana oturdu. Bu fotoğraf da Çolakoğlu'nin izniyle çekildi.

Türkler'den kaçtı yabancıya konuştu
Londra'daki seminerde basın mensuplarının en fazla ilgisi IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'yeydi. Ancak Cottarelli tüm ısrarlara karşılık konuşmadı. Hatta kendisine Türkiye ekonomisiyle ilgili soru sormayacağımızı, "çiçekten, böcekten" konuşmak isdeğimizi söylememize rağmen reddetti. Daha önce Galatasaray bayrağı ile resim çektiren, baklavaya 'ince ayar' yapacağını söyleyerek sempati toplayan Cottarelli, Başbakan Ecevit'in sert çıkışının ardından yeni bir karar vermiş gibi görünüyor. Ancak bu karar sadece Türk basını için. Çünkü Türk basın mensuplarından 'kaçan' Cottarelli, BBC ile 10 dakika süren bir röportaja hayır demedi.

Az daha orkestra gelemiyordu!
Rafinerilerdeki engelleme nedeniyle benzin yokluğu yaşanan Londra'da, benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar vardı. Taksi bulmanın ayrıcalık olduğu Londra'da, Perşembe akşamı Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası tarafından verilecek konser endişeli saatler yaşattı. Royal Festival Hall'deki konser için Türkiye'den gelen orkestranın havaalanından otele ve konser salonuna nasıl taşınacağı son dakikaya kadar yürek çarpıntısı yaşattı. Panik nedeniyle marketlerdeki rafların da yağmalandığı İngiltere'de, DEİK bu sorunu da çözdü.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır