kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fanatik hissedarlar
Galatasaray'ın taraftarı, artık hissedarı da olacak. Halka arz edilecek Galatarasay Sportif, borsanın en değerli 67. şirketi olacak

UEFA ve Süper Kupa şampiyonu Galatasaray'ın yılan hikayesine dönen halka arzı nihayet gerçekleşiyor. Sahalarda takımının 12. gücü olan taraftar, artık hissedar oluyor. Galatasaray Sportif A.Ş'nin 172 milyon 500 bin adet hisse senedi halka açılıyor. Bu hafta şirketin halka arzı için SPK'ya başvuru yapılırken, Galatasaray Sportif İMKB'nin en değerli 67. şirketi olacak.

Galatasaray Sportif'in halka arzına en fazla talebin yaklaşık 17 milyon kişilik Galatasaray taraftarından gelmesi bekleniyor. 130-140 milyon dolar aralığında bir piyasa değerinden halka açılması beklenen Galatasaray Sportif'in 90 trilyonluk değeri, kulübün başkanı Faruk Süren'in sahip olduğu Transtürk Holding'in 17.1 trilyonluk piyasa değerinin 5 katından fazla. Galatasaray'ın bir hisse fiyatının 70-80 bin lira arasında oluşması bekleniyor. Şirketin temel gelir kaynakları medya hakları, Ali Sami Yen ve Florya Tesisleri'ne alınan reklamlar, sponsorluk hakları, ürün satışlarından oluşuyor.

Galatarasay Sportif'in takımın UEFA Şampiyonu olduğu ve tarihinin en başarılı dönemini geçirdiği 1999-2000 sezonunda toplam satışları 22.9 milyon dolardı. Galatasaray Sportif'in ABD'li AIG ile ortaklığı ise henüz kesinliğe kavuşmadı. AIG, kulübün yüzde 21'i için 20 milyon dolar verecek ve Galatasaray 41 milyon $'lık kaynağa sahip olacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır