kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
900 yıllık şarap!
Sicilya açıklarında bulunan batıktan içi şarap dolu 900 yıllık anfora çıkarıldı Araştırmacılar paha biçilemeyen kırmızı şarabı her açıdan incelemeye alacak

Sicilya açıklarında araştırma yapan Palermo Sualtı Araştırmaları Enstitüsü, anforayı 20 metre derinlikte buldukları Normanlar'a ait batıktan çıkardı. Palermo ve Trapani arasındaki San Vito Lo Capo yakınlarında bulunan bu şarabın, dünyanın en eski şarabı olduğunu söyleniyor. 9 asır boyunca içindeki şarabı muhafaza eden anforanın ağzındaki mantar San Vito Lo Capo'da törenle açılacak. Şaraptan alınacak örnekler cam ampullere doldurulup dünyanın dört bir yanındaki araştırma merkezlerine gönderilecek.

ŞARABIN o dönemde Normanlar'ın hakimiyetinde olan Sicilya'daki şarap pazarına götürüldüğü tahmin ediliyor. Batık gemi hakkında daha fazla bilgi edinebilmek için arkeologlar çalışmalara başladı. Öte yandan Cuma günü gerçekleştirilecek "Kus kus bayramı" sırasında açılması planlanan şarabın, yeniden üretimi için şarap firmaları da harekete geçti. Açılış törenine sponsor olan "Rallo di Marsala" firmasının Norman şarabını yeniden üretebilmek için her türlü yatırımı yapmaya hazır olduğu söyleniyor.

Yasemin TAŞKIN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır