kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Dostluğa kadeh kaldırdılar
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu İsmail Cem'i Yunan lokantasında ağırladı. İki bakan Ekim'de Marmaris'te buluşacak

Türk-Yunan ilişkilerinde olumlu atmosferin temelleri geçen yıl New York'ta atılmıştı. Bir yıl içinde 9 anlaşmaya imza atan iki Dışişleri Bakanı dostça yapılan ilk görüşmeden bir yıl sonra yine New York'ta kadehlerini, Türk-Yunan dostluğunun şerefine kaldırdılar.

Yunan Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, meslektaşı İsmail Cem başkanlığındaki Türk heyetini New York'ta bir öğle yemeğinde ağırladı. Yemek, Yunan lokantası Avra'da yenildi. Cem ve Papandreu, Yunan müziğinin çalındığı yemekte balık ve deniz ürünleriyle Yunan spesyalitelerinden oluşan bir yemek yediler ve Yunan şarabı içtiler.

KAHVE DE İÇTİLER
Cem ve Papandreu, dün ayrıca "Four Seasons Hotel"de bir araya gelerek, kahve içtiler ve 1.5 saate yakın başbaşa sohbet ettiler. İki bakan, yeni işbirliği alanları üzerinde görüşürken, Papandreu'nun Ekim ayında Marmaris'e geleceği, iki ülke arasında karşılıklı öğrenci değiş-tokuşu yapılacağı öğrenildi.

TARİHTEN DÜŞMANLIK ÇIKARMAYALIM
DIŞİŞlerİ Bakanı İsmail Cem, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap etti. Cem konuşmasında, ağırlıklı olarak Kıbrıs, Ortadoğu Barış Süreci ve Türk-Yunan ilişkilerine değindi. İsim vermeden Ermeni lobisini de eleştiren Cem, "Diğer ülkeleri karalamanın veya tarihten düşmanlık çıkarmanın kimseye faydası yok. Tarihi araştırmalar bilim adamlarına bırakılmalı. Bu çağda tüm ülkelerden beklentimiz, diğerleri ile işbirliğine gitmeleridir" dedi.

TÜRK-YUNAN İLİŞKİLERİ
Türk-Yunan ilişkilerine değinen Cem, sanatçılar, işadamları ve politikacılar arasındaki karşılıklı ziyaretlerin arttığını söyledi. Cem, "Türk ve Yunan halkları, işbirliği ve dostluk istiyorlar, çatışma değil" dedi.

Sibel YEŞİLMEN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır