kapat

17.09.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Troy
Sabah Künye
Ata Yatirim
Sofra
banner
Bizim City
Sizinkiler
Rehber
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Che'yi içki masasından kurtardı
Ünlü gerilla lideri Che Guevera'nın fotoğrafçısı Alberto Diaz Gutierrez, Rus votka firması Smirnoff'a açtığı davayı kazanarak Che'nin votka şişelerinde yer almasını önledi

Arjantin'li ünlü gerilla lideri Che Guevera'nın fotoğrafçısı Alberto Diaz Gutierrez, ya da sanat dünyasında bilinen adıyla Alberto Korda, Che fotoğrafını votka reklamlarında izinsiz kullanan içki firması Smirnoff'a karşı açtığı davayı kazandı ve fotoğrafların telif haklarını aldı.

Che'nin fotoğraflarını 2 yıl önce Türkiye'de de sergileyen Korda, davayla ilgili yaptığı açıklamada "Che'nin resimlerinin ürünlerin promosyonunda özellikle de Che'nin karşı olduğu alkol reklamlarında kullanılmasına karşıyım. Bu kişilerin fotoğrafın tarihini hiçe saydıklarını düşünüyorum. İngiliz yargısına teşekkür ederim" dedi. Korda, ünlü fotoğrafı 5 Mart 1960'da çekmiş, Che'nin 1967'de öldürülmesinin ardından dünyaya dağıtılan fotoğrafla o da ünlenmişti.

Paralar çocuklara
Davayla ve Korda'ya ödenecek miktar ile ilgili detaylı bilgi verilmezken, ünlü fotoğrafçı davadan ve teliflerden eline geçen parayı Küba'daki yardıma muhtaç çocuklar için harcayacağını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır