kapat

11.08.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Arbeta
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Levrek pane
Malzemesi
Kek için:
* 200 gr. levrek fileto
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı galete unu

Kızartmak için:
* Sıvı yağ

Garnitür için:
* 1 adet patates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Tuz

Yapılışı:
Levret filetoyu una, daha sonra bir adet çırpılmış yumurtaya, son olarak galeta ununa bulayın. Sıvı yağı tavaya alarak kızdırın. Levrek filetoyu kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını çekmesi için levreği kağıt mutfak havlusuna kayun. Garnitür için önce patatesin kabuklarını soyun. Kuşbaşı iriliğinde keserek tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra fırın tepsisine alın. Sos için; ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü azar azar ekleyip, tuzunu ilave edin. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Soslu patatesi, levrek panenin yanında sıcak olarak servis yapın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır