|
Levrek pane
Malzemesi
Kek için:
* 200 gr. levrek fileto
* 2 çorba kaşığı un
* 1 adet yumurta
* 2 çorba kaşığı galete unu
Kızartmak için:
* Sıvı yağ
Garnitür için:
* 1 adet patates
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı un
* 1 kahve fincanı süt
* 1 çorba kaşığı kaşar rendesi
* Tuz
|
Yapılışı:
Levret filetoyu una, daha sonra bir adet çırpılmış yumurtaya, son olarak galeta ununa bulayın. Sıvı yağı tavaya alarak kızdırın. Levrek filetoyu kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Fazla yağını çekmesi için levreği kağıt mutfak havlusuna kayun. Garnitür için önce patatesin kabuklarını soyun. Kuşbaşı iriliğinde keserek tuzlu suda haşlayın. Süzdükten sonra fırın tepsisine alın. Sos için; ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve unu ilave edin. Un pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra sütü azar azar ekleyip, tuzunu ilave edin. Hazırladığınız sosu patateslerin üzerine dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar serpin. Fırında kaşar eriyene kadar pişirin. Soslu patatesi, levrek panenin yanında sıcak olarak servis yapın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|