kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Zincirlikuyu Mezarlığı ne halde?...

Benim bildiğim Zincirlikuyu Mezarlığı İstanbul'un en modern ve en büyük mezarlığıdır. Oradan yer almak için millet kuyruğa girerdi. Arada bir yolumuz düştüğünde mermer işlemeli, zarif görünüşlü mezarları seyrederdim. Tabii yine cenazemiz olduğu zaman oralara gidiyoruz. Ama normal yollardaki görüntü ile kenar köşe tarafları arasında çok fark var.

Nitekim son zamanlarda ünlü Zincirlikuyu Mezarlığı, Gültepe ve Çeliktepe'de yaşayanlardan bir kısmının sayfiyesi olmuş... Özellikle haftasonlarında orada oturan vatandaşlar eş, dost toplanıp, Zincirlikuyu'ya gelip, piknik yapıyorlar. Çocuklar top oynuyor, kaykay yapıyor, anneler mezarlığın orta yerindeki bir avuç yeşillikte yemek hazırlığı yaparken, evin reisi de mangal yapmakla meşgul...

Diyeceksiniz ki, olur mu böyle şey!... Olur olur, bal gibi olur. Hadi bırakalım işin manevi tarafını da, bu böyle giderse ileride teyp çalıp, rakı içip, göbek atmaklar da başlayacak!... Hatta halay çekenler de olabilir. Çünkü güvenlik diye bir şey kalmamış. Bekçiler temizlik kadrosunda olduklarından, gerekli araç ve teçhizatları bulunmadığından, caydırıcı olamıyorlar. Zaten hatırlayacak olursak, daha önceleri de buranın pek güvenli olmadığı biliniyor. Rahmetli Vehbi Koç'un cenazesi çalınmamış mıydı!... Ön kapıdan baktığımızda gayet muhkem ama içeri girildiğinde al takke, ver külah!..

Bunları belirtmekten maksadım, ünlü Zincirlikuyu Mezarlığı'nın ne hale geldiğini göstermek. Şehrimizde Mezarlıklar Müdürlüğü var, Belediye var, Polis var ama o muhteşem mezarlık başıboş bırakılmış. Sahip çıkacak kimse yok!... Herhalde Zincirlikuyu asli mezarlığına da ben sahip çıkacak değilim. Hadi bakalım yetkililer, orayı düzenledikleri varsayılarak maaş alanlar, güvenliğini sağlamak için tutulan görevliler, neredesiniz?... İş mi yapıyorsunuz, yoksa oyun mu oynuyorsunuz?... Özellikle haftasonları neden kayıpsınız?... Her hafta sizlere bu köşeden uyarı mı yapmam lazım. Yoksa "Ey görevliler, elma dersem çık, armut dersem çıkma..." diye mesaj mı vereyim... Adam gibi iş yapacaksanız yapın, insanın daha fazla sinirini bozmayın...

Şimdi top İSKİ'de...
Elmalı Köyü'nün koca bir baraja isim babalığı yaptığını ama o barajın suyundan istifade edemediğini yazmıştım. Beykoz Belediye Başkanı bir açıklama yaptı ve topu İSKİ'ye attı. Açıklamada, köyün su ve kanal sorununun İSKİ'nin görev alanında bulunduğu ifade edilerek, bu meselenin İSKİ tarafından halledilmesi gerektiği belirtiliyor. Ben de yanlış anlamaya neden vermemek için Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler'in bu açıklamasını yayınlıyor, ilgisinden dolayı teşekkür ederim.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır