|
Erikli tavuk yahnisi
Malzemesi:
* 1 kg. but tarafından piliç
* 2 adet kuru soğan
* 2 diş sarmısak
* 1 çay kaşığı zeytinyağı
* 1 kg. erik
* 1,5 tatlı kaşığı tuz
* Karabiber
* Yarım su bardağı su
* 2 adet sivri biber
* kimyon
|
HAZIRLANIŞI:
İnce ince doğradığınız soğan ve sarmısakları zeytinyağında sote edin. Derisi alınmış but tarafından pilici, kuş başından biraz büyük parçalara ayırın ve sotelenmekte olan soğan ve sarmısağa ilave edin. Su, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip pişirin. Ateşten almadan kısa bir süre önce kuşbaşı doğranmış erik ve ince ince doğranmış sivri biberi ilave edin.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|