kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
DSP: 312. maddede aceleye gerek yok
Demokratik Sol Parti, 312'nci maddenin değiştirilmesi tartışmalarında tavrını netleştirdi; Meclis açılana kadar taraf olmayacak

Koalisyon liderleri zirvesi öncesinde, Demokratik Sol Parti (DSP) TCK'nın 312. maddesi tartışmalarındaki tavrını netleştirdi. Buna göre DSP, 312. maddenin değiştirilmesi tartışmalarına, Ekim ayındaki Meclis açılışından önce taraf olmayacak.

DSP aynı şekilde, kapatılan RP'nin lideri Necmettin Erbakan'ın, mahkumiyetinin onaylanması üzerine, Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması fikrine de karşı.

KRİZİ SOĞUTMAK..
DSP'nin etkili bir bakanı, SABAH Gazetesi'ne, "312 konusunda aceleye gerek yok. Meclis'in olağanüstü toplanmasına da karşıyız. Hükümet bu konuda hazırlayacağı bir değişiklik taslağını, tamamlandığı noktada Meclis gündemine getirecektir" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Ekim'de Meclis'in açılışı ardından, yeni Meclis Başkanı seçimiyle geçecek ilk 20-30 günlük süre, zaten diğer konuların Kasım'dan önce gündeme alınmasına fiili bir engel oluşturuyor.

DSP'nin bu tavrı, Erbakan'a verilen mahkumiyet kararının, Yargıtay'ca onaylanması ardından, içeride ve dışarıda ortaya çıkan tepkileri, zamana yayarak, kontrol altına almayı amaçlıyor.

Kazanılacak zaman içinde de hükümet, 312. ve ifade özgürlüğünü ilgilendiren diğer yasal düzenlemeler üzerinde, güncel tepkilerin baskısı olmadan çalışabilecek. Bu çalışmalarda, Avrupa Birliği ölçüleri kadar, Silahlı Kuvvetler ve Yargı çevrelerinin hassasiyetleri de dikkate alınacak.

YILMAZ HÜKÜMETE
Öte yandan, Başbakan Bülent Ecevit'in liderler zirvesinde ANAP lideri Mesut Yılmaz'a, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin önünde "Koalisyona gir..." çağrısı yapabileceği öğrenildi.

DSP yönetimi bu yolla, koalisyon iradesinin güçleneceği ve Kasım-Aralık aylarının bu yıl Cumhurbaşkanı seçimi ve Meclis soruşturmaları nedeniyle, tamamlanamayan bazı reform çalışmalarının hızla bitirileceği bir dönem olacağını hesaplıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır