kapat

12.07.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
Superonline
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
iku
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
2001 de kaybolacak
DYP lideri Çiller'den uyarı: Ekonomi kötüye gidiyor. Program önümüzdeki sonbaharda değiştirilmezse, 2001 yılı da kaybolacak

DYP lideri Tansu Çiller, hükümete ekonomik programını gözden geçirmesi ve değiştirmesi çağrısı yaptı. Çiller, "Sonbaharda ekonomik programda revizyona gitmeleri gerekiyor. Aksi halde Türkiye, 2000 yılını kaybettiği gibi 2001'i de kaybedecek" dedi.

Bugün İhracatçılar Birliği'nde yapacağı ve hükümete uyarılarla yüklü konuşması öncesinde, açıklamalarda bulunan Çiller, şöyle devam etti: "IMF'in, Dünya Bankası'nın övgülerine bakmayın. Onlar, vergi reformunu da övmüşlerdi. Türkiye ekonomisi, hiç de iyi gitmiyor. Hükümet bir trene bitmiş, yokuş aşağı gidiyor. Ne zaman, nereye çarpacağı belli değil. O nedenle, sonbaharda revizyona gidilmesini gerekli görüyoruz. Hiç değilse, 2001 yılını kaybetmemiş oluruz." Ekonominin ehil ellerde bulunma-dığını da öne süren Çiller, bunun bir ölçüde merkez sağın içinde bulunduğu güçsüzlükten de kaynaklandığını söyledi.

MERKEZ SAĞ...
Merkez sağın güçlendirilmesi için bir hazırlık içinde bulunduklarını söyleyen Çiller, bunun çerçevesini "DYP ve ANAP'ın bir program üzerinde işbirliği yapması" olarak çizdi. "Bu bir asgari müşterekler programı olacak" diyen Çiller, şöyle devam etti: "DYP'nin böyle bir programı gerçekleştirmek için, yeterli kadroları var. Ama Meclis'te yeterli sandalye sayısı yok. ANAP için de durum aynı. DYP ve ANAP'ın, Meclis'te böyle bir program etrafında gidecekleri işbirliği, hem Türkiye'nin yararına olur, hem de merkez sağı güçlendirir." Çiller, böyle bir işbirliği için, DYP ve ANAP arasında bir temas olup-olmadığı sorusuna ise, "Bu konuları konuşmak için henüz erken" yanıtını verdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır